Hemmagjorda Hamburgare & finwhisky
Visst vänner!! En äkta, rysligt fin hamburgare görs med en rejäl bit högrev och lägg av nöt. Skär i grytbitar och mal på grövsta hålskivan i er kvarn, en gång. Rör absolut inte runt i färsen och krydda den ej. Skopa istället upp rejäla bollar med en glasskopa och forma med försiktig hand tjocka, grova hamburgare.
Krydda därefter burgarna rikligt med salt och svartpeppar på båda sidor. Hetta upp grill med stekbord eller gjutjärnspanna på spisen tills den är rykande het. Stek hamburgarna utan olja hårt på en sidan i någon kort minut. ”Skrapa” loss burgarna och vänd dem. Stek hastigt, men hårt på andra sidan också.
Servera burgarna i hembakta hamburgerbröd med färskost som blandats med jalapeño och picklad rödlök. Givetvis en schysst cole slaw vid sidan av, välkryddad med Tabasco!
Den glade kocken fick en present också!! Sweeet!! Helt magiskt, en Dalmore Vintage 2004. Känns liksom som att den hör hemma på mitt piano tillsammans med ”storebror” som hänger på väggen, haha! Riktigt kryddig och stor. Mäktig, precis som man vill ha en whisky med den grymt fina flaskan. Här finner vi massor av smaker. Trä, vanilj, peppar, citrus, smörkola… Ljuvligt! Glatt liv vänner!
//Frederik