Fläskkotlett med fetaostkräm och broccoli
Hej på er,
Idag har jag suttit på TT’s frukostseminarium gällande pressreleaser. Kul! Haha! På riktigt faktiskt. Riktigt intressant att se hur nyhetsflödet fungerar och hur pressreleaser osv hanteras.
Nu är det lite annat på agendan, till exempel prepp och förberedelser inför Eskobar’s stundande relase av nya plattan på fredag och releasekonserten på PSB på måndag. Ni är alla glatt välkomna skall ni veta, fritt inträde kl 20.00, måndagen den 21/3. Läs mer här>>
Nu till lite finfint vardagskäk!
FLÄSKKOTLETTER MED FETAOSTKRÄM & BROCCOLI
4 portioner
4 tjocka härliga skivor fläskkotlett à ca 150 g
Rejält med färsk broccoli
150 g fetaost
1,5 dl matyoghurt
1/2 klyfta vitlök
Citron
Flingsalt & svartpeppar
Olivolja
Eventuellt lite kall kokt potatis om man så önskar, eller ett riktigt gott bröd.
Gaffla sönder fetan och blanda med yoghurt. Riv i vitlöksklyftan och krydda lätt med salt, rikligt med svartpeppar. Ringla på lite olivolja och smaka av. Låt stå svalt.
Preppa eventuellt kokt potatis med olja,salt och peppar i en ugnsform och baka av i ugnen på 225°C i tills de är genomvarma.
Koka upp vatten till broccolin. Hetta upp en bra stekpanna med lite olja. Koka mindre broccolibuketter i saltat vatten och stek kotletterna på hyfsat hög värme med salt och peppar till fin färg på båda sidor. Överstek ej, låt hellre kotletterna vila sig klara – på så sätt behåller de sin ljuvliga saftighet. Pressa över citronsaft vid servering.
Broccolin behöver inte mer än några minuter, det är mycket gott om de har bra med tugg och konsistens i sig. Servera det hela tillsammans med den goda fetakrämen.
Riktigt, riktigt kanongott!
Kanske ett glas rött till? En Portugisisk nyhet till exempel – Tama 2014 Pinot Noir nr 2758.
Kul liv kära läsare! 🙂
//Frederik