Godaste grillspetten
God onsdag!
Idag tänkte jag tipsa om de godaste grillspetten jag någonsin ätit. Jag förberedde dem och tog med dem för att sedan grillas på plats hos en vän som hade lite festlighet i trädgården. Garanterat alla som var på plats gick omkring och sniffade i luften, undrandes vems mat det var som luktade så grymt gott. Det var min! 😉
Overkligt goda Fläskkarréspett
2 portioner
400 g fläskkarré
4 skivor bacon
100 g torkade aprikoser
Marinaden:
1 lök
1/2 dl vitvinsvinäger
2 dl rödvin
3 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
1/2 msk farinsocker
2 msk gul curry
1 msk mald koriander
1 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk mald kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
Skala och skär löken i mindre bitar. Värm alla ingredienserna till marinaden i en kastrull och låt det hela sedan svalna. Vill ni inte vänta så finns det ett bra trick. Lägg en fryst kylklamp i en fryspåse och sänk sedan hela paketet ner i den varma marinaden. På så sätt svalnar det så klart mycket snabbare.
Tärna köttet i bitar om ca 3 x 3 centimeter och lägg dem i dubbla fryspåsar. Häll över den svalnade marinaden och låt dra i kylskåp över natten.
Blötlägg aprikoserna i några minuter och varva sedan kött och aprikoser på fina grillspett. Vira en baconskiva runt varje spett och grilla på hög värme till underbar perfektion.
En rik sallad och ett gott bröd, kanske lite kalla såser, eller vad helst ni önskar. Det kommer att bli gott vänner!
Magi, overklig magi! 😀
//Frederik