En finfin Minestrone

Hej vänner,

Kolla in en finfin minestrone signerad Mr Hagström. Stor glädje vänner!

Paisan Hagströms Minestrone

100 g pancetta
1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
1 burk konserverade körsbärstomater, eller tomatfiléer på burk
1 zucchini
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
75 g pasta
1 näve sockerärtor
125 g gröna ärtor
basilika & oregano
parmesan
olivolja
salt & svartpeppar

Kolla in våra flummiga tomater här hemma. Växthuset är så fyllt av godsaker att vi tyckte det var bäst att flytta ut en del växter. Bland annat dessa tokiga tomater… 🙂

Finhacka fläsk, lök, morot & selleri och fräs till fin färg i en sautépanna med cirka 2 msk olivolja. Skär de skalade tomaterna i stora bitar, dela zucchinin på längden, gröp ur kärnhuset och tärna sedan i bitar om cirka 2 x 2 cm. Vänd ner tomat och zucchini i pannan och låt fräsa någon minut.

Tillsätt vinet och tomatpurén och koka bort alkoholen i en minut. Slå på buljongen och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.

Häll ner torkad pasta och sjud vidare till pastan är al dente. Precis innan det är dags för servering och förtäring, vänd ner sockerärtor och gröna ärtor. Strö över riven basilika och oregano. Smaka av med salt och peppar och droppa över lite olivolja.

Väl framme på bordet, riv över löjligt mycket god parmesan. Buon appetito paisan!

//Frederik

Du kanske också gillar