Galet god torsk i paket

God måndag, god måndag!

Helt plötsligt börjar det se ut som vinter här hemma. Igår var vi till och med ute och invigde Elvis snowracer vilket så klart var en glädjande upplevelse för oss alla, haha. Det blir mer hårdträning inom kort då vi drar en vända till Järvsö med hela jättefamiljen (som vi gör varje år) och då ska jag och Elvis köra snowracer i backarna må ni tro. Glädje, glädje! 🙂

Idag tänkte jag hur som helst tipsa er om ett magiskt gott recept som doftar och klingar på sommartoner. Ja, jag längtar nästan ihjäl mig…

Torsk med basilika och salladslök i paket

4 portioner

4 torskbitar á 150 g
4 salladslökar
2 klyftor vitlök
1 rejäl näve fina körsbärstomater
1 kruka basilika
1 citron
Havssalt & svartpeppar
Olivolja
4 ark bakplåtspapper
Serveras med kokt potatis

Sätt ugnen på 180°C.

Lägg ut pappersarken på er arbetsbänk. Lägg fiskbitarna i mitten. Pressa över rikligt med citron, salta och peppra väl.

Finhacka vitlöksklyftorna, skiva fint salladslökarna och dela tomaterna. Fördela glädjen ovanpå fiskarna. Fördela även rivna basilikablad ovanpå och avsluta med att ringla över god olivolja.

Vik ihop arken till smällkarameller och knyt med steksnöre för att få täta paket.

Låt gå i ugnen i cirka 18-20 minuter.

Servera glädjen med kokt potatis och en citronklyfta. Enkelt och helt magiskt lyxigt!!!

Ta hand om er, vi höres inom kort! 😉

//Frederik

 

Du kanske också gillar