Frozen Peanut Butter Strawberry Cake
Ohhh yessss!!! Hahaha!! Igår hade jag ett Elvis-event med trerätters på Gastro Academy. Idag tänkte jag dela med mig av ett av recepten här. Helt löjligt gott!!
FROZEN PEANUT BUTTER STRAWBERRY CAKE
6 – 8 portioner
8 Digestivekex
75 g smör
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2,5 dl chunky jordnötssmör
1 dl färdig vaniljpudding
1 dl jordgubbssylt
Smält smöret, krossa kexen fint. Blanda samman smör och kexsmulorna och tryck ut blandningen till en pajbotten i en form som är cirka 20 cm i diameter.
Vispa upp hälften av grädden hårt. Vänd ner jordgubbssylten och bred ut det hela i pajformen. Ställ i frysen i cirka 30 minuter.
Lägg jordnötssmöret i en bunke. Blanda i mjölken, lite i taget och fortsätt tills ni har en hyfsat slät smet.
Vispa resterande grädde hårt och blanda sedan med vaniljpuddingen och jordnötssmeten.
Sprid försiktigt ut smeten ovanpå den halvfrusna jordgubbsgrädden i pajformen och ställ sedan tillbaka pajen i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram pajen cirka 30 minuter innan servering. Finhacka lite salta jordnötter och strö över vid servering.
Gläääädje!!!
Katarina Holmquist
jaa!! det var löjligt gott.
och allt det andra som bjöds på
med Elvis ljuva stämma och härlig musik
Sandora
Oh det såg inte lite gott ut!