Fläskytterfilé med Tzatziki
Billigt och delikat!!
Efter sommarens alla underbara event och matupplevelser så blir det till att laga smart, delikat mat som inte alltid har de dyraste råvarorna. Här har vi en ”frys, kyl & skafferitömning” som heter duga. Gott som bara den blev det!!
Fläskytterfilé med Tzatziki
Fläskytterfilé
Vitlök, finriven
Olivolja
Salt & peppar
Torkad oregano
Citron
Tomater, gärna cocktail på kvist
Blandad sallad
Ris
Flytande Honung
Grekiskt lantbröd
Fetaost
Tzatziki
Grekisk yoghurt
Vitlök, finriven
Gurka, grovriven och pressad
Olivolja
Citronzest
Salt & peppar
Sätt ugnen på 175gr C.
Putsa filén om den har lite kappa kvar. Gnid in den med olivolja, riven vitlök, torkad oregano, citronzest, rikligt med salt och peppar. Bryn i olja i runt om i en stor och bra stekpanna.
Lägg tomaterna bredvid och ställ in hela stekpannan i ugnen med en termometer i köttet. Ta ut köttet vid ca 70gr C.
Koka ris enligt förpackningens instruktioner. Blanda ihop en tzatziki efter egna önskemål, glöm inte att hårt pressa ur vattnet ur gurkan
Gör en fin grön mixad sallad och dressa med lite olivolja, salt, honung, peppar och citronsaft.
Skiva köttet i tunna skivor, strö över lite Fetaost och servera hela anrättningen med lite grekiskt lantbröd.