Fisk- & Skaldjurssoppa

Skafferitömningen fortsätter med riktigt vra käk. Älskar när man utmanas att laga med vad som finns i skåpet. Här har vi en medelhavsinspirerad soppa, just go with it!

Fisk – & Skaldjurssoppa
400 g krossade tomater
1 glas vitt vin
1 msk tomatpuré
1 dash rödvinsvinäger
Vatten
1 gul lök
1 röd lök
1 klyfta vitlök
1/2 zuccchini
Torkade örter (oregano, körvel, mejram)
Chilipulver
Salt & svartpeppar
Vit fisk / Räkor / Musslor på burk
Olivolja

Skala och skiva all lök fint. Hetta lugnt upp en sauteuse med olivolja och blondera all lök. Vänd i vinet och låt nästan koka bort helt. Blanda i tomatpuré och låt stekas tills det precis kladdar ihop och ’torkar upp’ en aning.

Krydda med salt, peppar och chili. Slå på vinäger, krossade tomater och ca 6-7 dl vatten. Blanda väl och koka upp, dra ned så att det precis sjuder.

Tillsätt fint tärnad zucchini och låt dra under lock i 30 minuter på riktigt låg temp.

Krydda med örterna och smaka av sältan. Tärna fisk i mindre kuber. Lägg ner i grytan och se till att de är ’under ytan’. Lägg locket på och stäng av plattan. Låt dra i 10 minuter och vänd sen ner räkor och musslor.

Kalasgott med en klick ailoi i soppan om ni har ingredienser redo. 😉

Du kanske också gillar