Fisk i folie – klassiker

Hej vänner,

Här kommer en klassiker, både på bloggen och i mitt hem. Fisk i folie… Glädje!!!

Har ni inte råkat stöta på magasinet PAPPA ännu så måste jag skrytsamt rekommendera nya numret. I butik nu! 🙂

pappa magazine frederik zäll

Mååånga sidor läsning om den svarthårige herrn… 😉 Nu till dagens middagstips!

fisk i folie lyxlagat

Ett ganska oinspirerande och anonymt namn på denna fredags lyxfirre, men tro mig det finns både smak, tyngd och ljuvliga minnen här. De få gånger som pappa lagade mat när vi varje sommar spenderade många, många veckor ute i skärgården så var det just fisk i folie som var hans paradrätt. Dill, smör, kokt färskpotatis, rödspätta, tomat och citron var det då. Man lade hela fadderullan på varandra i ett foliepaket och så la man alla fiskpaketen direkt på glöden. Några minuter senare låg man på klippan med varsitt foliepaket och en gaffel och förtärde skärgårdens godaste middag innan det var dags för kvällsdoppet. Livskvalitet vänner!

FISK I FOLIE

4 portioner

600 g rödspättafiléer
4 salladslökar
3 klyftor vitlök
1 rejäl näve fina körsbärstomater
1 kruka oregano
Citron
Havssalt & svartpeppar
Olivolja
Skivad kall kokt färskpotatis till er alla
8 ark ugnsfolie

Sätt ugnen på 180°C.

Putsa filéerna fria från den vita hinnan om det finns en sådan.

Lägg ut fyra dubbla folieark på er arbetsbänk. Pensla arken med lite olivolja.

Lägg varsin portion av kalla kokta potatisskivor i mitten på varje ark. Lägg på fisken. Pressa över riktigt rikligt med både citron, salt och peppar.

Finhacka vitlöksklyftorna, skiva fint salladslökarna och dela tomaterna. Strö ut glädjen ovanpå fiskarna. Fördela även rivna oreganoblad ovanpå och avsluta med att ringla över god olivolja

Vik ihop arken med skarvarna uppåt så att inget kan rinna ut.

Låt gå i ugnen i cirka 20 minuter eller ännu hellre på grillen.

Magiskt fin utflyktsmiddag till helgen, men precis lika lyxigt och spännande att servera hemma på finbordet.

Du kanske också gillar