Fisk i folie
Hej vänner,
Nu är jag inom kort på resande fot. Jag ska hålla i lite matlagningsevent nere i Älmhult. Hoppas på några riktigt roliga dagar. Njut så länge av detta enkla, men ack så goda recept! 🙂
FISK I FOLIE – VINTERVERSIONEN
4 portioner
600 g rödspättafiléer
4 salladslökar
3 klyftor vitlök
1 rejäl näve fina körsbärstomater
1 kruka oregano
Citron
Havssalt & svartpeppar
Olivolja
Skivad kall kokt potatis till er alla
8 ark ugnsfolie
Sätt ugnen på 180°C.
Putsa filéerna fria från den vita hinnan om det finns en sådan.
Lägg ut fyra dubbla folieark på er arbetsbänk. Pensla arken med lite olivolja.
Lägg varsin portion av kalla kokta potatisskivor i mitten på varje ark. Lägg på fisken. Pressa över riktigt rikligt med både citron, salt och peppar.
Finhacka vitlöksklyftorna, skiva fint salladslökarna och dela tomaterna. Strö ut glädjen ovanpå fiskarna. Fördela även rivna oreganoblad ovanpå och avsluta med att ringla över god olivolja
Vik ihop arken med skarvarna uppåt så att inget kan rinna ut.
Låt gå i ugnen i cirka 20 minuter.
Magiskt fin utflyktsmiddag till helgen, men precis lika lyxigt och spännande att servera hemma på finbordet.