Örtspäckad kalvstek
Hej vänner,
Tillbaka i världen efter ett lååångt matgig i Älmhult. Grymt kul har jag haft så det är med glädje jag nu sitter med en kopp kaffe hemma i soffan och känner mig helt slutkörd. Det tar tid att komma hem från Älmhult på natten kan jag meddela, haha!
Här kommer kanske världens godaste köttbit.(Nåja, väldigt god i alla fall…) Trevlig helg!
Örtspäckad Kalvstek
4 portioner
800 g kalvstek
1 knippe av vardera av timjan & persilja
3 klyftor vitlök
smör
Flingsalt & svartpeppar
Sätt ugnen på 100°C. Putsa steken och bind upp den. Stick centimeterstora hål in till mitten lite här och där, ca 15 st. Finhacka persilja, timjan och vitlöksklyftorna. Blanda allt i en bunke och vänd ihop med en klick smör, lite salt och svartpeppar. Fyll hålen med röran.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet runt om. Sätt in en stektermometer i mitten av köttet och låt gå i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 60°C för rosastekt. Cirka 90 minuter.
Låt vila i folie i cirka 10 minuter innan tranchering. Serveras med er favoritsås och förslagsvis rostade rotsaker. Inte illa och sannerligen inte svårt!
//Frederik