Den frasigaste Julskinkan

Blunders i köket har så klart skett mer än en gång. Numera brukar det dock vara småsaker som bara jag själv märker, men jag minns en speciell händelse då jag skulle imponera på min nya flickvän och göra en riktigt fin julskinka efter att vi varit på julmarknad.

Jag bestämde mig för att tillaga julskinkan i ugnen och jag var mycket noga med att använda stektermometer för att uppnå perfekt innertemperatur. Hon verkade imponerad av hur fort det gick och påpekade att det brukar ta lite längre tid när hon gör skinka. Jag meddelade stolt att min ugn är väldigt bra och sträckte på mig.

Efter ca 1 timme plingade termometern och skinkan på 3 kg var klar. Synd att den bara vägde ca 1 kg nu dock. Nåväl, klar var den och det var dags att skära upp. Den kändes ovanligt frasig för att vara en skinka tänkte jag, men jag höll masken inför flickvännen.

Torrheten kan endast jämföras med fnöske och inte ens jag lyckades låtsas njuta. Marie hade tydligen rätt när hon försiktigt påpekade att man inte kan ha ugnen på grill när man tillagar julskinka.

Oj då…

//FZ

Du kanske också gillar