Dags att förbereda glöggen
God ny vecka vänner, jultemat kör vi så klart vidare på här på Lyxlagat. Glöggen gör man så klart själv. Jag tycker receptet nedan är ruskigt bra faktiskt, kör mer eller mindre exakt samma recept varje år. Testa gärna att byta ut spritsorten, både single malt och bourbon är exempel som testats med mycket lyckat resultat, haha!
Jag har inte provat Blossas Lavendelglögg ännu, men har faktiskt införskaffat ett exemplar så den ska definitivt testas i alla fall. Återkommer med en rapport! Kör loss på min glöggvariant nu, den mår bäst av att stå i en vecka, gärna två!
GLÖGG SPETSAD MED CAPTAIN MORGAN
2 torkade pomeransskal
6 kanelstänger
25 kardemummakärnor
25 kryddnejlikor
1 tumstor bit färsk ingefära
1 dl Captain Morgan rom
1 fl gott rött vin
2 dl strösocker
Börja med att göra en bas till glöggen. Skala och skiva ingefäran grovt. Lägg skivorna i en liten glasburk och slå på rom. Lägg i pomeransskal, kardemummakärnor och kryddnejlikor. Täck med helt tätslutande lock och skaka loss. Låt burken stå i rumstemperatur i minst ett dygn, gärna upp till en eller två veckor. Vänd burken då och då.
När det är dags för att avnjuta den goda drycken så värmer ni upp 75 cl rött vin tillsammans med 2 dl strösocker och den otroligt smakrika lagen som ni silar ner i kastrullen. Värm tills sockret smält och blanda runt väl. Koka inte.
Avnjut med mandel och russin så klart! 🙂
Glädjeliv vänner!!