Dags att börja fixa med glöggen…
Hej på er gott folk,
Nu är det inte långt kvar till första advent och då får man väl börja, eller? Jag har ju tjatat på Marie i veckor, men nu är det alltså godkänt med lite julfix. Äntligen!!!
På lördag skall vi iväg med grannarna på julmarknad och sen skall vi ha julpyssel med kidsen. Jag tänkte väl framförallt stå för en av några olika varianter på glögg och även en tryffel eller två. Vi börjar i alla fall med följande;
2 flaskor rött vin
2 dl vaniljvodka
20 g hela kanelstänger (ca 8 stycken)
1 bit ingefära (stor som en tumme typ)
ca 30 kryddnejlikor
2 tsk kardemummakärnor
2 pomeransskal
4 dl strösocker
Ta fram en ren glasburk och lägg ner skalad ingefära, lätt brutna kanelstänger, nejlikor, kardemumma & pommerans. Slå på 2 dl vaniljvodka, sätt på locket och låt dra i ett dygn.
Sila bort kryddorna, slå över i en vacker kastrull. Tänd vedspisen och ställ på kastrullen. (ok, det fungerar med en vanlig spis oxå, men det blir inte lika mysigt!)
Slå på vinet och sockret. Rör tills sockret lösts upp och glöggen blivit riktigt het.
Servera rykande varm med mandel och russin.
God 1a advent i förskott mina kära vänner!
//Tomten
Anette
Hej Fredrik! Det hade varit roligt att ses, men Emma och jag plåtades inte förrän efter kl 15. Vi såg däremot bilden på dig och din rostbiff, det såg fint ut. Lite läskigt med kniven 😉 Hejhopp Anette
lyxlagat
Tjena Anette,
Här kommer ett sent svar. 🙂 Hade varit jättekul. Hoppas det gick bra för er. Min bild blev ju riktigt ball (och lite farlig, hahah!)
Må gott, god jul!
//F