Bjudning på Italienska ambassaden
Igår var jag på en bjudning på Italienska ambassaden. Jojo, fint ska det vara. 🙂 Företaget Matric firade 20 år i branschen, nya Alfa Romeos visades upp och Mutti visade upp finfina tomatvarianter på flaska och i konserv. Förutom att vi bjöds på helt galet goda smårätter så togs jag med storm när damerna som serverade champagne helt plötsligt bröt ut i underbar sång som kastade oss rakt in i en gammal maffiafilm. Här står jag (och min vän Örjan) och tappar hakan av hur mäktigt allt är, stolta herrar i svindyra kostymer, vackra damer i ståtliga klänningar, 5 meters takhöjd och Saltsjön som vacker utsikt. Opera från första parkett och mat och vin av högsta klass. Buon appetito paisan! 😉
Jag fotade och filmade en liten snutt för er att kika på. Klicka på bilden nedan.
Vad sägs om följande löjligt goda läckerbit..?
Filetto di maiale al pomodoro (Fläskfilé med polpa och tomatmustvinäger)
1 fin, rejäl bit fläskfilé
2 st morötter
2 st selleri
2 st gula lökar
Fin extra virgin olivolja
Svensk originalsenap
10 skivor pancetta
Salt & svartpeppar
1 knippe av färska örter. (Typ persilja, oregano, basilika, timjan, körvel)
Sätt ugnen på 200°C.
Dela morot, selleri och lök i klyftor och strö ut dem på en bra inoljad plåt. Lägg även på knippet med färska örter. Bred ut senap på fläskfilén, som först putsas fri från hinnor och fett. Rulla in köttet i pancettan och bred på ytterligare lite senap. Krydda med salt och peppar och lägg hela den delikata rullen ovanpå rotsakerna.
Ställ plåten i ugnen och låt stå i cirka 25-30 minuter.
Vira sedan in fläskfilén i bakplåtspapper och låt den svalna.
Till denna makalöst goda köttbit serverades en tomatsås som gjordes på polpa (finkrossade tomater), tomatmustvinäger, olivolja och lite örter, salt och peppar. Låt det gärna koka länge för att koncentrera smakerna. Avgör själva när smaken är som bäst. Mixa sedan tomatsåsen med en stavmixer till en helt slät sås. Låt svalna.
När det sedan är dags för servering, skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg ut alla skivorna på ett stort serveringsfat. Skeda över lite av den goda tomatsåsen över varje fläskfilémedaljong. Livskvalitet! 🙂
Trevlig helg på er vänner.