Pasta all’arrabbiata Knock-Out

Arrabiata

Pasta arrabiata är ett perfekt sätt att kicka igång en ny vecka. Måndagsmiddag med extra sting och hetta och gärna ett litet glas vin så blir resten av veckan perfekt! 🙂

Hur har helgen varit? Här har vi kurerat lille sonen som tydligen ska vara sjuk hela tiden nu när dagistiden har inletts. Inte ska här klagas, för nu är alla friska och glada och kör på alla cylindrar igen. Solen sken finfint på oss igår och man kunde nästan ana att det kanske blir en vår i alla fall. Båten som ligger under presenning på tomten småfnissade lite längtande tyckte jag. 😉

Pasta all’arrabbiata

4 portioner

1 dl olivolja
3-4 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
400 g krossade tomater
500 g penne
Salt & nymald svartpeppar
1 bunt färsk bladpersilja
Sardellsmöret:
10 sardeller
100 g smör
I kockens glas: Piccini Chianti (nr 22467)
I kockens öra: Carla Bruni – Quelqu’un m’a dit (Jag vet, franskt & italienskt kan krocka, men inte idag. 🙂 )

Hetta upp olivoljan i en kastrull tillsammans med lätt krossade vitlöksklyftor och chilifrukterna. Bryn det hela sakta under lock. Efter fyra-fem minuter är det dags att lyfta ur chilin och vitlöken. Släng vännerna, de har gjort sitt nu. (Om ni vill så kan man sparar chilifrukterna till garnityr)

Häll på de krossade tomaterna och en nypa salt. Sjud tomatsåsen under lock i cirka 20 minuter.

Hacka sardellerna finfint och rör ut dem i smöret.

Koka upp pastavatten, salta det och häll i penne. Koka pastan al dente och låt den sedan rinna av. Vänd ner pastan i tomatsåsen.

Strö över finhackad persilja.

Servera gärna penne i tomatsås med sardellsmöret vid sidan av, då kan man själv smaksätta sin arrabbiata till perfektion. Några droppar citronsaft kan sitta som en smäck och så fort jag får chansen så åker min vällagrade parmesan fram… :-)

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Argus

    Fast Carla Bruni är ju italienska…

  2. lyxlagat

    Hon är italiensk & fransk. Dessutom sjunger hon på franska. Det var så jag tänkte… 🙂
    //Frederik