BBQ – Min nya bok i butik

Jamen visst! Nu finns faktiskt min nya bok i butik. Jag fick själv en låda hemskickad. Håll koll vänner och se till att köpa upp er på ett helt gäng! 😉 Vill ni inte springa omkring i butiker och jaga bok så kan ni så klart köpa boken på nätet. Adlibris, Bokus eller kanske CDON kan passa herrskapet?

bbq barbeque, öl, bourbon, lyxlagat, frederik zäll, kokbok, bbqbok., bbq-bok, grillbok, amerikansk bbq

Tänkte så klart att jag skulle bjuda er på ett recept också. En riktigt fin Pork Roast Burger, det är sannerligen riktiga grejjer det. Glädjeliv!!!

PORK ROAST BURGER
Fläsksteksburgare

bbq barbeque, öl, bourbon, lyxlagat, frederik zäll, kokbok, bbqbok., bbq-bok, grillbok, amerikansk bbq

4 portioner

800 g fläskkarré
200 g bacon i skivor
Ljus lager ttyp Pabst eller Budweiser
Pork Roast Rub:
1 msk Colemans senapspulver
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 tsk cayennepeppar
2 msk ljust muscovadosocker
2 tsk sellerisalt (eller örtsalt)
Serveras med:
Hamburgerbröd eller frallor
Skivad silverlök
Salladsblad
Skivad tomat
Cheddarost
Cornichoner
Feferoni
BBQ-sauce
Dijonnaise

Putsa fläskkarrén från utanpåliggande fett och hinnor. Blanda ingredienserna till rubben och rubba köttet noga runt om.

Lägg i dubbla plastpåsar och marinera i två dygn i kylskåp.

Har ni ett rotisseri så är detta ett utmärkt tillfälle att använda det. Trä upp köttet på spettet och gör grillen redo för indirekt rotisserigrillning. (Har ni inget rotisseri så gör det inget, gör grillen redo för cirkulär indirekt grillning, alltså med briketterna i en ring längs med ytterkanten av grillen och inga briketter i mitten där sedan köttet ska ligga. Ni får vända köttet då och då för jämn grillning.)

Tänd grillen med en röklåda Mesquite Smoke Chips och invänta rejält bolmande och en underbar bbq-doft. Dra ned värmen till cirka 175°C genom att till viss del stänga ventilerna på kolgrillen eller helt enkelt dra ner värmen på gasgrillen. Montera rotisseriet med karrén och låt rotera ostört i cirka 60 minuter.

Mät innertemperaturen. Beroende på köttets form och grillens värme så bör ni ligga runt 65°C nu. Sätt igång rotisseriet igen och spraya hela köttbiten med ljus lager. Fyll eventuellt på med lite rökträ (över direkt värme) och stäng locket. Låt gå ytterligare cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 80°C. Vira in köttet i folie och låt vila i 15 minuter innan det skärs i lövtunna skivor. Grilla ert skivade bacon under tiden.

Servera sedan burgarna enligt följande; bottenbröd, dijonnaise, sallad, tomat, fläskstek, cheddar, bacon, silverlök, cornochoner, feferoni, BBQ-sauce, kanske lite yellow mustard & toppbröd.

Yep! Hahah!

Du kanske också gillar