Ahhh, Dessa grillspett!

 

Ja då var det alltså helg igen efter första arbetsveckan. Lite båtåkande, bad, sol och grill kommer ju göra att man hamnar direkt tillbaka i semesterkänslan.

Som vanligt (numera) så har jag varken 3G eller Wi-Fi, så vi får väl se om det här inlägget ens kommer att nå omvärlden, men jag gör vad jag kan och postar det hur som helst. Läser ni detta så har det ju funkat fint, haha!

Jag tänkte i kväll grilla mina absoluta favoriter när det gäller grillspett. Detta recept har jag nog nämnt förut, men det är så löjligt gott så det tåls att nämnas igen.

grillspett, lyxlagat, asiatiska grillspett, frederik zäll

GRILLSPETT MED CURRY & INGEFÄRA

4 portioner

600 g fläskkarré, putsad och skuren i bitar om ca 3 x 3 cm
6 skivor bacon
9 torkade aprikoser, delade i halvor
Marinaden:
½ dl vitvinsvinäger
2 dl rött vin
½ msk farinsocker
3 cm ingefära, skalad och finfint skuren
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk kanel
2 msk gul curry
1 msk mald koriander
1 gul lök, grovt klyftad
1,5 tsk salt
Grillspett

Koka ihop alla ingredienser till marinaden och låt den svalna helt.

Lägg det skurna köttet i marinaden i kylskåp över natten.

Varva en bit kött och en bit aprikos så att ni får tre av varje per spett. Fäst en baconskiva längst ned på spettet och ”snurra” den sedan runt spettet och fäst den längst upp.

Pensla spetten med marinaden och grilla dem sedan på het grill, direkt värme, till de är klara. Det tar inte så många minuter. Se till att ert bacon inte bränner fast. Olja gallret innan grillning och torka av det lätt med hushållspapper.

Servera med frästa grönsaker och en finfin raita. Tjohooo!

Du kanske också gillar