Lyxlagat catering

Som ni kanske vet så står jag, Frederik Zäll, för en hel del events nu för tiden. Ofta inom mina egna favoritämnen som är klassisk Amerikansk BBQ och Öl (provningar och bryggkurser). I lördags hann jag knappt hem från TV4 Nyhetsmorgon innan det var dags att lasta in grillar och smokers i storbilen och rulla iväg till just ett BBQ-event för 60-70 väldigt glada och trevliga personer.

Vill ni också boka ett riktigt ”Lyxlagat-event” så tar vi gladeligen emot förfrågningar via vårt bokningsformulär, klicka här.

lyxlagat, bbq

Jag valde till detta ”catering-event” att ställa fram tre olika rätter med massa spännande tillbehör där gästerna helt enkelt själva kunde välja om de vill ha en specifik rätt eller om de istället önskade att plocka på sig buffétallrik. De flesta körde tre separata varmrätter till min stora glädje, de var sannerligen ett gäng proppmätta vänner kvar när jag lämnade festen, haha!

Lyxlagat, bbq

Rätt nummer 1;
Smoked Topside & Horseradish Mayo
Served in wheat buns, yellow mustard, tabasco, salad, roasted & fresh onions & tomatoes

6 kilo innanlår som rubbades med paprikapulver, senapspulver, cayennepeppar och lite annat godis. 2 dygn i kylskåp och sedan cirka 6 timmar på min WSM (Weber Smokey Mountain) tillsammans med massa äppelträ som rökträ. Löjligt läckert!

Rätt nummer 2;
Cedar-grilled side of Salmon & Mango/Chili Salsa
Served with nachos, guacamole & sour cream

4 portioner

400 g laxsida med skinn
Paprikapulver
Råsocker
Salt och peppar
Cederplankor för grillning
Salsa:
½ mango
1 dm gurka
1 rödlök
1 lime
1 tomat
½ kruka koriander
1 röd chili
olivolja
salt & peppar
Tillbehör:
Guacamole
Sour cream
Nachos

Krydda laxen med paprikapulver, lite råsocker, rikligt med salt och peppar, låt dra i 30 minuter i rumstemp. Blötlägg cederplankor i minst 30 minuter. Tänd grillen och låt den bli riktigt het, det är direkt grillning som gäller. (Det innebär att mittbrännaren i gasolgrillen skall vara tänd eller att briketterna skall ligga i mitten så att ni kan grilla direkt ovanför värmekällan.)

Salsan: Allt skärs i små, små tärningar och blandas sedan mycket varsamt runt tillsammans med koriander, finhackad chili, olja, salt och peppar. Hålls svalt tills servering.

Lägg laxsidan ovanpå den blöta cederplankan och lägg hela glädjen på det heta grillgallret. Sätt en värmetålig termometer i laxens tjockaste del och täck sedan med lock. När laxens innertemperatur uppnår 47°C, lyft varsamt bort plankan och laxen från grillen och lägg över hela laxsidan på ett uppläggningsfat.

Servera med salsan, guacamole, sour cream (gräddfil) och nachochips. Magiskt gott och inga konstigheter alls att tillreda!

Lyxlagat, bbq

Rätt nummer 3;

Nyrökta Räkor & Aioli
Serveras med levain, & tomat- & löksallad

Åtgången på mat var rejäl kan jag lova, haha!! Få saker gör en kock så lycklig! Att dessutom kika in i baren och se följande glädjer än mer!

svinninge, ölkompani, bullet, ekg

Svinninge Bullet är slutsåld så vitt jag vet och humlesorten Green Bullet som är grunden i ölet är svår att få tag på för tillfället. Svinninge Ölkompani hoppas kunna brygga mer inom kort, givetvis uppdateras ni om det läget. Svinninge EKG däremot finns att beställas i hela landet och finns också som ordinarie på en del Systembolag, till exempel Arninge, Åkersberga och några bolag runt Nyköping där Nils Oscar Company håller till. Glädje!

Kika gärna in recensionen på Svinninge EKG på Beer Tower.

Trevlig helg vänner, ta hand om er och njut!

//F

Du kanske också gillar