Svinninge Ölkompani

Svinninge Ölkompani grundades av Frederik Zäll 2014 som ett hemmabryggeri med endast glädje och kärlek till öl som kunskapsnivå och grundstomme.

Numera är Frederik flitigt anlitad för ölprovningar och nybörjarkurser i hemmabryggning. Önskar ni boka Frederik så kan ni skicka in en förfrågan direkt via bokningsformuläret.

Under några år har Frederik samarbetat en del med Nils Oscar Company och skapat maträtter som matchar deras drycker. Därför kändes det logiskt att ta det samarbetet till en högre nivå och Svinninge Ölkompani fick äran att brygga första ölet Svinninge Bullet Premium Pale Ale i Nils Oscar Companys bryggeri under 2015.

svinninge bullet

Systembolaget beskriver ölet enligt följande;

Maltig, nyanserad smak med tydlig beska, inslag av torkad frukt, farinsocker, sirapslimpa, pomerans och kastanj. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött eller som sällskapsdryck.

Alkoholhalt: 5%, Färg: Ljus, brunröd färg, Doft: Maltig, nyanserad doft med inslag av torkad frukt, farinsocker, sirapslimpa och pomerans, fin ton av smultron och kola. Råvaror: Kornmalt, havremalt och humle.

Den 4e juli 2016 släpptes del 2 i historien om Svinninge Ölkompani. Ölet vi alla önskar i vårt glas heter Svinninge EKG Premium Bitter.

Svinninge EKG liten

En halvmörk ale med krämiga toner av karamell och mjukt balanserad beska. Alkoholhalt 4,9% och med ett fint gräddvitt skum.Besök oss gärna på Facebook eller ta en titt i vårt flöde nedan. På Facebook håller vi våra kunder och besökare ständigt uppdaterade med både ölnyheter, smakupplevelser och kulinaritet.