Cannelloni med köttfärs & tomat
Har ni tänkt på att använda er av dessa fantastiska pastarullar? Cannelloni är enkelt och smidigt att använda. Dock så tycker jag ofta att de suger upp mer vätska än vad man tror så var inte rädda att ta i med fyllning och sås för det gör det hela ännu godare… 🙂
Cannelloni med köttfärs & tomat
1 pkt cannelloni
400 g nötfärs
4 stora mogna tomater
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré (trippelkoncentrat)
2 dl crème fraiche
1 dl grönsaksbuljong
150 g riven parmesan
Färsk timjan och oregano
Olivolja
Salt & Svartpeppar
I kockens glas: Brolio (nr 2705)
I kockens öra: Allt med Jerka… 🙂 Kolla in hans gig på Tyrol om ni bara kan. Jag har sett det två gånger och det krossar! Är ni sugna på äldre varianter så har ni lite godis här>>
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och riv löken och vitlöksklyftan. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna och fräs det rivna godiset utan att det tar färg. Vänd ner färsen och fördela den med en trägaffel. Fräs tills färsen får fin färg. Rör ner tomatpurén. Skölj och hacka tomaterna och vänd ner dem i stekpannan. Krydda med repade örtblad och smaka av med salt och svartpeppar.
Slå på crème fraiche, buljong och låt puttra i tio minuter. Smaka av igen. Kanske lite rödvinsvinäger? Socker? Salt? Peppar? Ni vet själva! – Jag gissar bara… Haha…
Smörj en ugnssäger form rikligt med olivolja.
Fyll de torkade pastarören med kött- och tomatfärsen så mycket det går och häll resten av stekpannans smakliga innehåll över era fyllda cannelloni som nu ligger i den ugnssäkra formen. Strö över den rivna osten och ställ formen i ugnen.
Cirka 35 minuter borde bli bra. Servera med en krispig grönsallad med en god vinägrett.
Dags för något gott i glaset..? Kolla in bokbloggen! 🙂
//Frederik
Niklas
Låter inte alls dumt. Maten alltså, ”Jerka” har jag ingen kommentar till…
Christoffer
Ser ut att va gott, får man prova……