Dansk fläskstekssandwich
Då har det blivit dags för den något mer avancerade Fläskstekssandwichen signerad Claus Meyer. En magiskt god historia som vi fick laga upp tillsammans med mästaren själv när vi var på en mycket trevlig pressträff för inte länge sedan.
Fläskstekssandwich
4 portioner
Fläskkarrén:
400g fläskkarré
100 g fläsksvål
Solrosolja
Salt & peppar
Senapsmajonäsen:
1 ägg
1 msk grovkornig senap
1 msk finkornig senap
1 msk äppelcidervinäger
1 dl mild rapsolja
Rödkålssalladen:
1/4 litet rödkålshuvud
3 msk lörsbärsvinäger
1 msk honung
3 msk rapsolja
Fyllningen:
2 inlagda gurkor
1 mutzu-äpple
4 st stora vetefrallor
Fläskkarrén:
1. Putsa köttet, ta bort överflödigt fett och senor från utsidan av karrén.
2. Bryn köttet i solrosolja på alla sidor i en stekpanna, och låt det sedan droppa av på ett galler med en droppbricka under. Krydda sedan köttet med salt och peppar.
3. Ugnsstek köttet vid 180°C i ca 35-40 minuter, tills det har en innertemperatur på 68°C.
4. Ta ut köttet och vänd det uppochned, låt det sedan vila i 20 minuter.
5. Skär fläsksvålen i 2 mm tunna skivor och lägg dem i en gryta med kallt vatten och mycket salt.
6. Koka upp vattnet och tag sedan ur dem. Lägg svålskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och krydda med salt.
7. Baka skivorna i 180°C i 30-35 minuter. Ta hela tiden bort överflödigt fett.
8. När svålskivorna är spröda, låt dem svalna på en servett eller något annat papper som suger upp överflödigt fett.
Senapsmajonäsen:
1. Vispa ägg, senap, ättika och salt till ett hårt vitt skum.
2. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle, under omrörning.
3. Smaka av med salt, senap och ättika.
Rödkålssalladen:
1. Strimla rödkålen fint.
2. Krydda med salt, ättika och honung.
3. Låt den ligga och dra i 10 minuter, vänd sedan i oljan.
4. Smaka av med salt, senap och ättika.
Fyllningen:
1. Skär äpplena och den inlagda gurkan i lövtunna skivor.
Vid servering:
1. Dela brödet och bred ut senapsmajonäs på båda sidor.
2. Fördela rödkålen på brödbottnarna.
3. Skär köttet i skivor och lägg det på rödkålen.
4. Krossa den krispiga svålen och lägg den tillsammans med den inlagda gurkan och äpplena ovanpå köttet.
5. Lägg på ovansidan av brödet och servera.
Puhh… 🙂
Denna macka var faktiskt något helt utöver det vanliga. Konsistenser, smaker och hela sammansättningen är grymt bra och ger en picnicmacka ett helt nytt ansikte. Detta kan man servera båda dräng och kung vilken dag som helst!
Ska ni dricka rödvin till så kommer tipsen på smakkombinationer här>>