Zälls version av fläskstekssandwich
Claus Meyer, den danske kändiskocken och mycket, mycket framgångsrika matentusiasten bjöd ju tidigare på en liten kurs i matlagning som jag tog med min mor på. Då lagade vi till en del olika rätter som jag bloggat om tidigare. Kika gärna här för att finna den glädjen.
En av hans paradrätter är en dansk fläskstekssandwich. Receptet på hans underbara macka tänkte jag att jag kunde droppa i bloggen i morgon. Idag är det min enkla version som gäller. Jag hade nämligen lite mör och god högrevsstek kvar i kylen efter en mycket lyckad lergrytesession. Inlägget här har jag kallat Zälls version av fläskstekssandwich eftersom Claus Meyers kända macka heter just fläskstekssandwich. Min är som sagt inte fläsk, utan högrev, men man tager vad man haver. 🙂
En utsökt macka
1 baguette med god smak, gärna med frö och korn
1 tomat
1 rödlök
1 saltgurka
1 msk dijon
1 msk färskost
2 skivor (tillagat) kött, gärna en stek från gårdagens lyxmiddag
1 msk kalvfond
3 msk rödvin
1 dl vatten
salt & svartpeppar
I kockens glas: Jacobsen Saaz Blonde (nr 11307)
I kockens öra: Michael Jackson – Earth Song
Koka ihop fond, vin och vatten. Låt sjuda till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
Dela baguetten och bred ut färskost på underdelen. Lägg på skivad tomat och skivad saltgurka. Fortsätt med de kalla köttskivorna, bred på dijon och lägg dit några fina rödlöksringar. Häll över rikligt med den varma såsen och lägg locket på. Servera denna löjligt goda skapelse med en pilsner och njut, bara njut!
Nu är det bokbloggen som gäller!