Grillad fläskkarré med tomatsallad
Tänk att det blivit så kallt… Jag är en människa av vår och sommar, inget annat. Hösten och vintern är inget för mig om man räknar bort dagarna innan jul och själva julafton. Sen får det gärna bli sol, bad, båt och grill igen. Det man lätt glömmer när det börjar bli så här kylslaget är att man faktiskt fortfarande kan njuta av grillens ljuvliga smaker.
Tänk hur lätt det är att få åtminstone mig på strålande humör. Jag hade en bit fläskkarré i frysen. Tina, skiva, salta och peppra och pressa över riktigt mycket citron innan grillning. Se till att grillen är rykande het och lägg sedan köttet på gallret. Beroende på köttets tjocklek varieras givetvis grilltiden. Även utomhustemperaturen sänker grillens temperatur så man får gå på känn. Vänd bara en gång, när ena sidan är klar. Strö över ytterligare en nypa salt och en rejäl dos citron och servera bums med en god tomatsallad, ett nybakat lantbröd och en enkel sås med hälften ajvar & hälften lätt crème fraiche, avsmakad med salt och peppar.
Livskvalitet på höstkanten! 🙂
Väl mött på bokbloggen!