Lövbiffsburgare med gorgonzolacrème

Lövbiffsburgare

Hej vänner,

Ni prenumeranter kanske redan sett de ”Zällsamma” recepten i nya Allt Om Mat, men ni som köper lösnummer – missa inte mina lyxiga vardagsrecept som kommer i nummer 7 som släpps den 20 april.

Innan matlagningen, ta er en titt på min andra blogg. Öl är ämnet för veckan… 😉

Jag lagade igår till ett recept från nummer 6 som smakade riktigt, riktigt bra. Kanske till er fredagskväll tro?

Lövbiffsburgare med gorgonzolacrème

4 portioner

8 skivor surdegsbröd
2 knippe grön sparris
3 tomater
400 g lövbiff
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Citron
75 g gorgonzolaost
Blandade salladsblad
1 dl turkisk yoghurt
I kockens glas: 312 Urban Wheat Ale (nr 11590)
I kockens öra: Amanda Jensen – The rebounder

Tänd grillen och låt den bli riktigt het. Denna version av låten är givetvis inte den jag menar, men den riktiga är nog för ny för att ha hunnit nå YouTube… Skönt att se min gamla vän Per igen också. Per står som låtskrivare bakom Amanda just nu och har sedan tidigare lirat världen runt med sitt band Wannadies…

Blanda under tiden ihop yoghurt och goronzola. Peppra lätt och ställ sedan svalt.

Lägg upp köttet, skivade tomater, sparris (utan nedersta biten), och brödskivorna på en stor bricka eller ett fat.

Pressa över citron och ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra gott.

Grilla sparrisen i cirka 5 minuter och allt det andra goda tills de är klara vilket också tar cirka 4-6 minuter.

Montera burgaren med brödet, salladsblad, lövbiff, tomat, sparris & gorgonzolacrèmen. Pressa gärna över ytterligare lite citron och toppa med ytterligare en skiva bröd. Riktigt smaklig måltid vänner! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Josefine

    Snygg bild! Ser dessutom supergott ut 🙂

  2. Josefine

    Snygg bild! Ser dessutom supergott ut 🙂

  3. Ingrid

    Ser verkligen suppergott ut men en liten fråga, är inte så förtjust i gorgonzola så vilken ost kan passa annars, gillar det mesta utom just den. Vad tror du om en fetaost eller blir det för mkt sälta? Gillar ju att exprimentera själv en hel del men mest inom bakningsområdet så är mkt.Tacksam för svar förstås:) Ha det gott o trevlig helg!

  4. Ingrid

    Ser verkligen suppergott ut men en liten fråga, är inte så förtjust i gorgonzola så vilken ost kan passa annars, gillar det mesta utom just den. Vad tror du om en fetaost eller blir det för mkt sälta? Gillar ju att exprimentera själv en hel del men mest inom bakningsområdet så är mkt.Tacksam för svar förstås:) Ha det gott o trevlig helg!

  5. Ingrid

    Haha, ser det blev skrivet suppergott menar förstås supergott:)

  6. Ingrid

    Haha, ser det blev skrivet suppergott menar förstås supergott:)

  7. Erica ung fru och tvåbarnsmamma

    Hoppas du har en fin fredag=) Här hemma i norrland har solen kikat fram idag och man tror knappt att det är sant! Lycka!

    Jag tänkte be dig om hjälp med en liten sak, jag har blivit uttagen som en av 15 kandidater som tävlar om att bli modell för en dag.

    Snälla rösta på mig ERICA, nr 6 och hjälp mig vinna! http://www.paulamyo.com/info/modelltavling/

    I min blogg finns en pågående tävling där alla som röstar på mig kan vinna ett valfritt namn/budskapssmycke! Bara skriv en liten kommentar så är du med=)

    Om du hjälper mig så lovar jag att jag blir fantastiskt glad! Snälla=) Detta är väl enda chansen för en tvåbarnsmorsa att ”leka” modell=)

    KRAM/ Erica

  8. Erica ung fru och tvåbarnsmamma

    Hoppas du har en fin fredag=) Här hemma i norrland har solen kikat fram idag och man tror knappt att det är sant! Lycka!

    Jag tänkte be dig om hjälp med en liten sak, jag har blivit uttagen som en av 15 kandidater som tävlar om att bli modell för en dag.

    Snälla rösta på mig ERICA, nr 6 och hjälp mig vinna! http://www.paulamyo.com/info/modelltavling/

    I min blogg finns en pågående tävling där alla som röstar på mig kan vinna ett valfritt namn/budskapssmycke! Bara skriv en liten kommentar så är du med=)

    Om du hjälper mig så lovar jag att jag blir fantastiskt glad! Snälla=) Detta är väl enda chansen för en tvåbarnsmorsa att ”leka” modell=)

    KRAM/ Erica

  9. frederik

    Hej på er vänner,
    Tack Josefine. 🙂

    Ingrid, det var verkligen gott och rekommenderas varmt. Jag tror absolut feta skulle fungera fint. Gorgonzolan är ju mycket salt precis som fetan. Våga och vinn! 🙂

    //F

  10. frederik

    Hej på er vänner,
    Tack Josefine. 🙂

    Ingrid, det var verkligen gott och rekommenderas varmt. Jag tror absolut feta skulle fungera fint. Gorgonzolan är ju mycket salt precis som fetan. Våga och vinn! 🙂

    //F

  11. Niklas (nyfikenpamat)

    Kul idé! Känns som en perfekt söndagslunch imorgon!

  12. Niklas (nyfikenpamat)

    Kul idé! Känns som en perfekt söndagslunch imorgon!