Grillat på nya uteplatsen

Uteplats

Nya utemöblerna har anlänt till ”Villa Royale” som jag kallar huset. ( 😉 ) Grillen är på plats och mat kan lagas och ätas i den bästa av vackra miljöer. Såg ni aftonbladet i fredags? Då publicerades två helsidor om/med yours truly. Mycket glädjande. Det var ett reportage från min nya uteplats då det grillades och njöts för fullt. Anledningen är att det närmar sig bok nummer tre i serien lyxlagat. Lyxlagat på grillen släpps den 15e april…

Receptet på det jag lagade då tänkte jag publicera här och nu. Dock har jag ingen bild på den maten, men mycket enkelt och gott blev det hur som helst.

Kolla så klart också in min andra blogg som har valt en bok om Öl till veckans bok.

Grillé Villa Royale

Namnet kommer av att jag har döpt vårt nya hus till Villa Royale efter mitt absoluta favorithotell i Paris där Eskobar bott många, många, många gånger… Är ni i Paris, bo där! 🙂

(2 portioner)

2 skivor entrecôte med mycket insprängt fett
1 citron
1 klyfta vitlök
1 stor sötpotatis
1 majskolv
Blandade grönsaker (tomat, paprika, sparris, vårlök m.m)
Olivolja
Flingsalt & nymald svartpeppar
Crème fraiche & ajvar
I kockens öra: Marty Robbins – Cowboy in the continental suit
I kockens glas: Franziskaner Hefe Dunkel (nr 1592)

Jag föredrar helt klart Chris LeDouxs version av den coola låten, men den fanns inte på youtube så ni får hålla till godo med Marty Robbins version. 🙂

Börja med att lägga upp alla råvaror på bordet framför er och njut av den vackra, vackra synen.

Skiva sötpotatisen i 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem på ett fat. Skölj och förbered alla era grönsaker och lägg dem bredvid sötpotatisskivorna. Ringla över rikligt med olivolja och strö över en rejäl nypa salt och peppar.

Dela vitlöksklyftan och gnid in köttskivorna med snittytan. Ringla över lite olja och salta och peppra på båda sidorna.

Tänd grillen och se till att den blir riktigt het. Här är det inte läge för stress så sätt er ner och njut i solen med er ljuva pils i glaset.

Har ni en grillkorg så är det smidigt att grilla grönsakerna i den. Börja med sötpotatisskivorna eftersom de tar längst tid. Fortsätt därefter med majskolven och de övriga gröna ting ni valt ut i saluhallen. Dela även citronen i två delar och lägg dem på grillen.

Köttet ska grillas på hög temperatur hastigt. Lägg på det och rör det inte på några minuter. Vänd det endast en gång och ge den andra sidan lika vacker färg.

Servera maten direkt från grillen på er gästs tomma fat inför hungriga ögon. De goda grönsakerna, sötpotatisen, majskolven och köttet. Pressa den grillade citronen över köttet och njut, bara njut.

Något så enkelt som en klick crème fraiche och en klick het ajvar är mycket gott att servera till.

Lyxlagat vill jag lova!

Du kanske också gillar