Grillad fylld fläskfilé

dsc_0033

Som ni vet så har vi flyttat nu. Båten får ny ägare på torsdag och vi har tagit vår lilla familj till en liten underbar villa på landet. I renoveringstider och flyttande (dessutom med endast en kontaktlins) så har det inte blivit mycket lyxlagat över huvud taget. Problemet är att en bärande pelare i huset måste tas bort innan köket kan installeras och det ska upp balkar istället. Innan snickaren fixat det så blir det tyvärr en hel del take-away…

På torsdag ska jag plåtas inför ett reportage i Aftonbladet och då ska det grillas. Från och med då kan ni alltså vänta er lite mer nya och goda recept. Glädje!

Lyxlagat på grillen är för övrigt veckans bok på den fantastiska bokbloggen. Kolla gärna in den!

Grillad ört- och tomatfylld fläskfilé med körvelcrème

2 portioner

400 g fin svensk fläskfilé
300 g färskpotatis
200 g späda morötter
6-7 små kvisttomater
1 dl blandade färska örter, hackade (Salvia, oregano, dragon, körvel, mejram…)
1 vitlöksklyfta
1 citron
Salt och nymalen svartpeppar
Servera med crème fraiche blandat med  massa hackad körvel, en skvätt vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

I kockens glas: Cà Dei Frati – Import
I kockens öra: Peps Person – Oh Boy

Tänd först grillen så att den blir riktigt het.

Tvätta och skala potatisarna och morötterna. Lägg dem i osaltat vatten och pula vidare med köttet.

Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett. Skär en skåra längs med hela filén så att den går att “öppna” lätt. Lägg ner de finhackade örterna i skåran. Finhacka vitlöken och strö ner även den. Skiva tomaterna och lägg dem i en lång rad i skåran. Avsluta med att pressa över rikligt med citron, salta och peppra. Rulla sedan in fläskfilén hårt i grillfolie.

Vänd ihop ingridienserna till körvelcrèmen och låt den stå svalt.

Koka upp vattnet med primörerna och strö över lite salt. Koka dem så att lite, lite kärna finns kvar.

Lägg filén på grillen och vänd den ofta så att den grillas jämt runt om. Det tar inte så värst många tid. Kanske 10 minuter… Ta sedan bort folien utan att fyllningen trillar ut och ge köttet lite grillyta sista minuten.

Servera sedan hela härligheten i gott sällskap med ett gott vin och en vacker solnedgång som bakgrund.

Du kanske också gillar

  1. Linus Norberg

    Hej

    Jag undrar om du har en mailadress där du tar emot eventuella pressutskick och pressinfo?

    Maila gärna svar till: linus.norberg@starpr.se

  2. Åsa/ En Sida Med Mat

    Grattis till ert hus!!
    Bor själv på landet och tycker det är himla mysigt!

    Vilket härligt recept du bjuder på idag!
    Vattnas verkligen i munnen! 😛

    Ha det bra!/Åsa.

  3. Lisbeth

    Detta testade jag igår kväll men grillen (som för övrigt SKA tas fram när det blir sommartid) stod på vinden så jag testade att grilla den i ugnen och det smakade kanongott!