Limepannacotta & Herrmiddag
I morgon har jag herrmiddag, då vet ni alla vad som gäller… Först och främst ska det bjudas på en hejdundrande trerätters, därefter på en hejdundrande fest, därefter på en hejdundrande huvudvärk… 🙂
Vad jag ska bjuda på kan jag inte skriva här eftersom det ännu är hemligt, men en god dessert tänkte jag ändå tipsa om.
Missa så klart inte min andra blogg där det idag tipsas om inte mindre än två olika drycker!
Panna cotta med lime och björnbär
4 portioner
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 lime, zest och saft
2 dl matyoghurt
12 björnbär
Florsocker
I kockens glas: Talea Amaretto Cream (import) ITA
I kockens öra: Pavarotti – La traviata: Libiamo ne’lieti calici
Lyckas ni finna denna underbara gräddiga Amaretto ska ni skatta er lyckliga. Själv har jag endast funnit två flaskor i min livstid. Den har en väldigt mjuk och fin smak av marsipan. Tillsammans med La Traviata kommer ni få lust att valsa er genom tillagningen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med socker, limesaft och zest. (spara lite zest som garnityr) Ta kastrullen från värmen så att det slutar koka. Krama ur gelatinbladet lätt och vänd ner det i den varma grädden.
Lägg två björnbär i varje portionsform. Vispa ner yoghurten i grädden och häll smeten i formarna.
Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Vid servering, garnera med lite limezest och resterande björnbär. Pudra över lite florsocker.
Buon Appetito!
Martina
Herrmiddag! Är det lika intressant som tjejmiddagar brukar vara så skulle man vara en fluga på väggen 😉
Martina
Herrmiddag! Är det lika intressant som tjejmiddagar brukar vara så skulle man vara en fluga på väggen 😉