Årets första skinka

DSC_0002

Marie har gjort den första skinkan här hemma på skutan. Jag själv föredrar att koka skinkan eftersom jag tycker det luktar så vansinnigt gott i köket och så tycker jag skinkan blir lite saftigare på det sättet. Marie däremot föredrar att ugnsbaka skinkan och det är inte illa det heller! 😀

Skinkan bakades på 125°C till 68°C innertemperatur. Därefter griljerades den under grill och avnjöts med söt, stark senap. YES! Julen är här!!! Hahah!

Kolla in 70-talsminnen på Grenadinebloggen. Trekantiga Sunkist eller hemmagjord saft på gammal sirapsflaska..? 🙂

Här finner ni lite olika länkar till griljeringar som kanske kan vara värda att testas…

Karin Chadström’s griljering

Tre griljeringar från Coop

Pepparkaksgriljering

Griljering utan ägg, vete & råg

Tre griljeringar från Svensk Köttinformation

Lycka till vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar