Pasta pesto är glädjande gott

img_0271

Tjena tjena alla monsterdiggare.

Tisdagen har snart blivit kväll och man har fortfarande inte riktigt hunnit med att göra det man inte hann med att göra igår. Det tar helt klart lite tid att vara småbarnsförälder, men envisa som vi är så kämpar vi på med bakning, lyxlagade middagar och kokboksförfattande. Det går bra!

Här kommer ett recept som jag brukar kalla snabb-mat. Snabb-mat i min värld är inte på något sätt en sänkt nivå vad gäller smak och kvalitet, endast lite kortare tillagningstid. Jag föredrar ju helt klart långkoken och så vidare, men när tiden är knapp så kan man faktiskt lyxlaga som följer;

Pasta Pesto con prosciutto di Parma

2 portioner

1 pkt prosciutto di Parma ca 100g
1 pkt färsk Lignuine
10-15 cocktailtomater
30 g pinjenötter
1 kruka basilika
1 klyfta vitlök
80g riven parmesanost
1,2 dl olivolja
Salt och svartpeppar
1 citron
I kockens glas: Bardolino Classico (nr 2329)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Con te Partiro

Ett utsökt bordsvin och ett av de vackraste styckena skapade av människan. Maten tar inte många minuter så sätt på låten två gånger så är maten klar…

Börja med att rosta pinjenötterna på hög värme i en torr stekpanna.

Mixa sedan nötterna tillsammans med basilika, vitlök och en skvätt olja. Tillsätt efter hand osten och resten av oljan till peston fått fin, lite smetig konsistens. Smaka då av med salt och peppar.

Koka upp välsaltat vatten och koka pastan i en till två minuter. Häll av vattnet, ringla över lite olja och servera direkt med rivna bitar prosciutto, cocktailtomater och den delikata peston. Pressa över rejält med citronsaft.

Glädjande gott som sagt!

Du kanske också gillar

  1. Anna

    mums, ja här blir man då aldrig besviken när man tittar in 🙂 eftersom jag gillar lättlagad men god mat så ska jag absolut prova även det här, tack.