Dags för finfina hamburgare!
Tja tja,
Dags att plocka fram min grymma köttkvarn. Ca 70% högrev & 30 % lägg av nöt med största hålskivan. Se till att blanda köttbitarna på brickan innan malning så att ni får den perfekta färsen. Blanda ej, rör ej runt utan låt färsen vara helt luftig och orörd.
När det är gjort, forma mycket försiktigt burgare med hjälp av en blöt sked. Pressa inte hårt utan forma dem bara med ytterst lätt hand till ca 2 centimeter tjocka burgare, bara så att de precis håller ihop.
Stek dem på rykande het stekhäll på grillen eller i stekpanna tills de fått en fint bränd yta och vänd dem sedan med en hård och ”vass” stekspade så att ni inte blir av med ytan. Krydda med salt och peppar på båda sidor under tiden ni steker.
Serveras med goda bröd och tillbehör efter smak och tycke. Picklad rödlök, färskost, feferoni, saltgurka, bacon, cheddar… Tänk fritt och lämna ketchupen i kylskåpet! 🙂
Smaklig spis kära vänner!! 🙂
//Frederik