Grillad kyckling med sötpotatis
Tjena vänner,
Här är det trögstartat idag. Igår firades ju Lyxlagat-bokens födsel ute på Långholmen. Jag är trött, så trött, men glad så glaaaad!
Boken hamnar i butik under nästa vecka har det visat sig, så ni som söker den, irra icke i onödan redan nu. 🙂
Nu på söndag har jag lovat att se till att det finns ett rejält bloginlägg som berättar om hela den underbara dag jag hade med vänner, familj och kollegor igår. Mer info kommer alltså då.
Här kommer ett godis tips från förr. Njut av livet mina goda vänner.
Grillad kycklingfilé, crème på soltorkad tomat och rostad sötpotatis
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
600 g sötpotatisar (3-4 st)
200 g palsternacka
1 rödlök
100 g grönmögelost
12 soltorkade tomater
1/2 dl riven parmesans
2 dl matlagningsyoghurt
1 citron
1 kruka timjan
4 msk timjanshonung
4 msk olivolja
1 burk kikärtor
Mixad grönsallad
Salt & Peppar
Olja & Vinäger
Värm ugnen till 200°C och tänd grillen.
Till kycklingen passar både öl, rött och vitt vin. För min del så blev det ett glas Bedarö Bitter. Är det läge för vin så rekommenderar jag ett glas Beaujolais-Villages (nr 5003) till kocken.
Koka upp lättsaltat vatten. Skala och skär sötpotatisen och palsternackan i ungefär lika stora bitar. (Ca 4 x 4 cm) Låt koka i några minuter tills de känns någorlunda mjuka. Lägg över i en ugnsform.
Finhacka en hel kruka timjan och strö ca 1/3 över formen. Ringla över honung och olivolja. Salta och peppra rikligt. Täck över formen med en handduk.
Banka ut kycklingfiléerna till stora tunna skivor. Salta och peppra båda sidorna. Strö över 1/3 av er finhackade timjan. Strimla fyra soltorkade tomater och fördela på filéerna. Lägg på en bit mögelost på varje filé och vik ihop. Fäst med tandpetare för att hålla inne godiset.
Skär rödlöken i båtar och trä upp på grillspett. Ringla över lite olja och salt.
Mixa resterande soltorkade tomater, timjan med yoghurt och riven parmesan. Använd en matberedare eller en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och citron. Låt stå svalt.
Sätt in potatisformen i ugnen och lägg lökspettet och kycklingen på grillen. Njut av ditt vin och har du tillgång till en dator när du är vid grillen så kolla in lite Union Station. Otroligt bra!
Riv upp lite mixad grönsallad. Blanda med en burk avrunna kikärtor och ringla över några droppar olja och vinäger. Salta och peppra ytterst lätt.
När kycklingens innertemperatur nått 70°C är den klar. Serveras rykande het med honungsrostad sötpotatis, crème på soltorkad tomat och en grönsallad.
Smaklig spis gott folk!
Lisa
Vilken bra blogg, jag hittade också en annan blogg som jag gillade jäte mycket; soholifestyle.blogspot.se