Fiskpaket med vitlök, salladslök och basilika
God torsdag vänner,
Idag är det Gastro Academy på schemat för min del. Kräftor på tre olika vis är det som gäller. Vill ni läsa mer om det så kolla in Gaston’s hemsida.
Gårdagens middag blev inte den hit jag hade tänkt mig. Då menar jag inte smakerna och matglädjen för egen del, bara det att barnen tydligen var på ”motvals-humör” så det klagades minsann en hel del på kycklingen… ??? ”Ehh… Men Elvis, det finns ingen kyckling, det är fisk!” Det hela löste sig till sist och normalt sett så är detta en höjdare eftersom ungarna brukar gilla paketidén och det är dessutom helt grymt gott! 🙂
FISKPAKET MED VITLÖK, SALLADSLÖK & BASILIKA
4 portioner
600 g vit fisk, kolja, sej eller dylikt
1 klyfta vitlök
1 ask körsbärstomater
2 salladslökar
1 dm stjälkselleri
1 kruka basilika
Delikat olivolja
Citron
Havssalt & svartpeppar
Bakplåtspapper, snöre
Serveras med en riktigt krispig och fin grönsallad, ett gott bröd och kanske lite kokt potatis
Sätt ugnen på 180°C.
Lägg ut fyra ark bakplåtspapper på er arbetsbänk. Lägg på fisken, finhackad vitlök, delade körsbärstomater, fint skivad salladslök och selleri och rivna blad basilika. Ringla över rikligt med olivolja, citron och strö över salt och svartpeppar.
Vik ihop paketen till smällkarameller, fäst ändarna med steksnören och lägg dem bredvid varandra i en stor ugnssäker form.
Baka av paketen i ugnen i 20 minuter.
Läckert, kul, grymt gott och inspirerande. Lägg i vad ni vill, låt kidsen vara med och göra sina paket. Glääädje!