Först Rosé, sen Papayasallad
Tja tja, Här kommer en liten sommarhälsning igen; Min favorit just nu när det gäller rödvin är definitivt Les Dauphins och nu har det även kommit en rosé under samma namn och etikett. Riktigt bra må jag säga och så klart med den grymt snygga etiketten som jag föll för från första början! Haha! I den värme som omfamnar oss just nu så älskar jag att äta kryddstark mat av olika sorter och stil. Till exempel den thailändska papayasalladen är helt galet god tillsammans med en flaska Singha. Har ni inte provat? Gör det då! 🙂 PAPAYASALLAD Ca 4 portioner 100g mogen papaya, strimlad så fint som möjligt
100 g rättika, strimlad likt papayan (eller fint skivad rädisa)
1 klyfta vitlök
1 liten röd chili
1 liten grön chili
20 g kinesiska långbönor alt. haricots vert
30 g tomat i klyftor
1 tsk palmsocker (eller rörsocker)
1 msk fisksås
1,5 msk pressad limesaft
1 msk cashewnötter eller rostade jordnötter
Mosa chilifrukterna och vitlöksklyftan till en fin pasta i en rejäl mortel. Dela långbönorna i 3 centimeters längder och ”mortla” även dem lätt så att de mjukas upp.
Lägg det hela i en stor skål. Tillsätt tomatklyftorna, palmsockret, fisksåsen och limesaften. Blanda runt tills sockret lösts upp.
Vänd till sist ned strimlad papaya och rättika och blanda väl. Strö över nötterna. Låt gärna dra i kylskåpet i 1 timme.
Löjligt läckert med en Singha i handen, jag lovar!!! Hahah!
Glatt liv vänner!
//Frederik
pleasure increase
That’s the thinking of a creative mind
cheap cheap car insurance
If you’re looking to buy these articles make it way easier.