Bästa burgarna
Tja tja,
Igår var det hamburgare på schemat. Jag plockade fram min grymma kvarn som finns som tillbehör till min Ankarsrum och körde ca 70% högrev med största hålskivan och 30% lägg av nöt på samma tjocklek. Se till att blanda köttbitarna på brickan innan malning så att ni får den perfekta färsen.
När det är gjort, forma mycket försiktigt burgare med hjälp av en blöt sked. Pressa inte hårt utan forma dem bara med ytterst lätt hand till ca 2 centimeter tjocka burgare, bara så att de precis håller ihop.
Stek dem på rykande het stekhäll på grillen eller i stekpanna tills de fått en fint bränd yta och vänd dem sedan med en hård och ”vass” stekspade så att ni inte blir av med ytan. Krydda med salt och peppar på båda sidor under tiden ni steker.
Serveras med goda bröd och tillbehör efter smak och tycke. Hela denna filsosofi uppdagades för mig via boken (och krogen) Flippin’ Burgers. Jag vet att de inte är förtjusta av att recepten publiceras på nätet, men jag kan istället tipsa om boken där både grymt fina tillbehör och kanongoda bröd finns.
Stor matglädje kan jag lova! Jag toppade mina med karamelliserad lök, inlagd lök, inlagd chili och färskost. Givetvis så serveras det en Svinninge Sunshine till. Amarillo Pale Ale på mitt vis… Mmmm!!! 🙂