Noms thai är öppen igen!!!

nom

Äntligen! Alla mina grannar äter thaimat nu. Nom är tillbaka från Thailand och restaurangen är öppen igen. Har ni vägarna förbi så tveka inte. Billigt och galet gott! Vid Beckholmsbron här ute på Djurgården.

Idag skall jag åter till studion och pula med lite nytt material i Eskobars värld. Efter det så tar jag båten och åker hem till pappa för att vårfixa huset lite. Solen ska tydligen hjälpa oss hela helgen och jag tvekar inte en sekund på att grillen kommer att gå het… Förra året skrev jag ner fem kalla såser till grillat och dessa fungerar givetvis bra även i år. Grilla er en entrecôte och lite primörer och servera med någon av följande såser;

Persiljepesto
40 g persilja

1 st vitlöksklyfta

0,5 dl pinjenötter

1 dl olivolja

1 dl parmesanost, riven

1 krm salt
Hacka persiljan i mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök och pinjenötter, kör en gång till.
Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång. Blanda till sist i färskriven parmesan och salt.
Peston ska inte rinna utan vara mer som en pasta.
——————
Ajvarsås
5 dl turkisk yoghurt

2 dl ajvar relish, stark

1 tsk salt
2 msk pressad citron

Blanda väl och låt stå kallt i 30 minuter innan servering.
——————
Mangosalsa
1 st mango
1/4 gurka
20 st färska myntablad

2 msk farinsocker

1 röd chili

Skala, kärna ur och skär mangon i mycket fina tärningar. Tärna gurkan. Strimla myntan och finhacha chilin (utan kärnorna).
Blanda mango, chili, mynta och farinsocker. Låt stå i kylen och dra minst en timme.
——————
Avokadokräm
2 st avokado , mogna

1,5 dl matlagningsyoghurt

2 st vitlöksklyftor

0,5 tsk salt

0,5 krm cayennepeppar

Klyv, kärna ur och gräv ur avokadorna.
Mixa dem med övriga ingredienser. Smaka av och häll upp.
——————
Körvelcréme
1/2 bakpotatis , skalad1 st vitlöksklyfta , skalad

1 dl lätt crème fraiche

1/2 kruka körvel

0,5 tsk salt

0,5 krm svartpeppar , nymald
Skär potatisen i tärningar och koka dem mjuka i vatten tillsammans med vitlöken.
Häll av vattnet och mixa slätt med creme fraiche. Låt svalna.
Mixa med körvel före servering och smaka av med salt och peppar.
——————-

Våren äger, tjohoo!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Christina

    Då har man provat Noms thai (måste prova alla thai-ställen i Sverige!) och nog var det gott minsann! Skönt att komma ifrån staden en stund och titta på vattnet. Men aj så jag brände tungan.

    Lycka till i studion och köket och bränn ingenting. =)
    /Christina

  2. frederik

    Glädje! Visst är det väl fantastiskt! Man kan även komma dit med liten båt… Mitt smultronställe! 🙂
    /F