Krämig & het Räkoppa
God fortsättning vänner, här kommer något som värmer och myser, men inte har något med den gångna julen att göra. Precis sådan mat känner jag själv för så här direkt efter högtidernas höjdarmat. Välkommen 2013!! 🙂
LJUVLIGT KRÄMIG & HET RÄKSOPPA
600 g Norska räkor med skal
5 dl vitt vin
5 kvistar persilja
4 schalottenlökar
2 msk tomatpuré
5 stjälkar selleri
3 dl grädde
4 dl mjölk
2 salladslökar
12 körsbärstomater
Flingsalt & Svartpeppar
Citron
Cayennepeppar
1 litet knippe dill
Skala räkorna. Koka fond på skalen tillsammans med vinet, 3 fint skurna stjälkar selleri, finhackade schalottenlökar, tomatpuré och persilja. Koka i 20 minuter.
Sila fonden och koka återigen upp. Tillsätt grädden och mjölken.
Skiva salladslöken finfint. Skär återstående selleri i fina skivor. Skär dillen fint. Vänd ner glädjen i soppan.
Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt pressad citron, flingsalt, svartpeppar och en knivsudd cayennepeppar. Smaka av.
Lägg upp räkor och tomater i skålar. Häll över soppan vid bordet, servera med gott bröd och gärna en skiva Västerbottensost.
Kika in på Norsk Fisk Facebook för fler av mina fina recept! 🙂