Halloweenmeny del 1

Matbloggpriset-459x12621

Nu är det väl dags för Halloween tror jag minsann. Personligen har jag inte så bra koll på dagar och datum. I förrgår frågade jag till exempel min kära fru ”när får jag egentligen någon semla? Jag längtar ihjäl mig…” Marie skakade bara på huvudet, det var tydligen inte ens nära… 🙂

Jag tänkte att jag skulle komponera en liten trevlig meny här på bloggen. Som förrätt till helgens helgonmiddag tycker jag nedanstående toast är ett utsökt val. Njut mina vänner, njut.

Skall ni servera rött vin till maten så tycker jag ni ska ta er en titt här>>. Mina röda favoriter listas nämligen.

1

Toast med dijonkräm och marinerad kronärtskocka

4 portioner

1 baguette
1 burk marinerad kronärtskocka
4 cocktailtomater
2 klyftor vitlök
2 sardellfiléer
100 g färskost naturell
1 citron
1 msk dijon
1 msk färsk, hackad dragon
1 msk smör
salt & peppar
I kockens glas: Nils Oscar Imperial Stout (89473) Sve
I kockens öra: Emmylou Harris – Boulder To Birmingham

Börja med att hälla upp en liten skvätt imperial stout, rumstempererad – nästan ljummen, i cognacskupa. Dela gärna med er om ni är flera i hemmet. Smutta denna magiska dryck precis som en cognac under matlagningstiden. Kärlek!

Snedskär baguetten så att du får fyra långa skivor som är ca 1 cm tjocka.

Blanda samman färskost, dijon, hackad dragon. Smaka av med citron, salt & peppar. Tänk på att brödet får sälta av sardellerna så salta varsamt.

Ta upp lagom mängd kronärtskocka ur marinaden och låt rinna av på hushållspapper. Dela tomaterna.

Ta nu en paus och inmundiga en smutt av Nils Oscars prisbelönta stout. Inte illa mina vänner. Emmylou får dessutom gärna vara med och laga maten idag.

Hetta upp smör i en stor stekpanna. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna och lägg dem i pannan tillsammans med sardellerna när smörets fräsande lugnat sig. Låt smakerna gifta sig i pannan en minut.

Stek brödet på båda sidor till gyllenbrun färg.

Klicka på dijonkrämen, lägg på tomater & kronärtskocka. Pressa över lite citron, vrid ett varv på pepparkvarnen och servera direkt.

Imorgon tänkte jag lägga upp något gott till varmrätt och även lite tips på goda desserter. Väl mött då! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar