Tonfisk+kapris+citron=Sant!

tonfiskpasta lyxlagat frederik zäll

Visst serrö! 🙂

Igår hade jag Grekisk Afton på Gastro Academy igen och det var minsann utsålt hus. Riktigt kul! Är ni sugna på att kika förbi på min lilla torsdagsrestaurang så tveka inte. Kolla in på www.gastroacademy.nu. Under sidan Evenemang kan ni hitta mina Live Cookings och även boka plats. Glädje!

Vill ni laga ngt gott själva, redan nu?

Släng ihop en underbar pasta med följande ingredienser till 4 pers;

1 burk tonfisk i vatten
1 näve haricots vert
3 msk små kapris
1 citron
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 rejäl bunt färsk babyspenat
Spaghetti till er alla
Salt, peppar och en finfin olivolja så klart!

Koka spaghettin al dente i välsaltat vatten.

Fräs under tiden löken utan att den tar färg i en stekapanna med olivolja. Tillsätt vitlökshacket efter någon minut och låt gå i ytterligare 2 minuter. Släng då ner skuren haricots vert i pannan och kasta runt.

Tillsätt kapris och gafflad tonfisk. Pressa över löjligt mycket citronsaft, salta och peppra väl. Strö över hela bunten babyspenat och rör runt. Bladen kommer att krympa och växa sig in i det övriga underbara i pannan ganska fort.

Häll av pastavattnet när den är klar och häll pastan i stekpannan med tonfiskfräset, Vänd runt, smaka av och toppa med olivolja och lite extra svartpeppar.

Simpel magi!

//Frederik

Du kanske också gillar