Tagliatelle Vongole

Hej vänner,

Igår var det en uppochnedvänd dag för min del. Jisses vilka nyheter jag fick på mig samtidigt som jag stod och bryggde mitt första öl för kommersiellt syfte på Nils Oscar’s fantastiska bryggeri i Nyköping. Bara det är stort nog, men blanda upp det med att min debutroman landar i brevlådan inom några dagar och gårdagens nyhet så förstår ni att jag inte har kunnat sova så mycket, haha. Jag kan tyvärr inte ens berätta om nyheten, inget är klart än så jag avvaktar eftermiddagens telefonkonferens. Vi får se när/om jag kan droppa nyheten här. Lovar att uppdatera er framöver, haha! 🙂

Nu till något som måste göras, oavsett livssituation, nämligen matlagningen. Laga njutningsfullt så blir maten godare och denna måltid är så klart löjligt välsmakande och dessutom grymt trevlig att tillaga och helt magiskt vacker att se på. Grattis vänner!

I kockens glas: Beneventano Falanghina 2013 (nr 78931)
I kockens öra: Django Reinhardt – Out Of Nowhere

pasta vongole, vongole, hjärtmusslor, tagliatelle, blåmusslor, koka musslor, vinkokta musslor, vinkokta hjärtmusslor, frederik zäll, lyxlagat

TAGLIATELLE VONGOLE

4 portioner

4 portioner tagliatelle
1 nät vongole/hjärtmusslor
2 klyftor vitlök
1 rödlök
1/3 zucchini
1 liten morot
1 röd chilifrukt
1 liten bit fänkål
2,5 dl vitt vin
1 citron
1 knippe bladpersilja
Olivolja
Havssalt & nymald svartpeppar

Kungligt gott vin tillsammans med kungliga Django. Glädjestund dagas! Haha! 😀

Skölj musslorna noga, noga i kallt vatten. Hjärtmusslorna har en tendens att innehålla en hel del sand.

Koka upp vatten för pastan. Droppa i lite olivolja och salt och koka därefter pastan enligt instruktionerna.

Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs finhackad vitlök, fint tärnad morot, skivad rödlök, tärnad zucchini, tärnad färnkål, finhackad vitlök och finhackad chili utan att det tar färg. Lägg i avrunna musslor, vänd runt och täck med lock. Låt fräsa i någon minut. Slå på vinet, vänd runt och täck åter med lock. Låt stormkoka i 3 minuter.

Häll av pastavattnet strax innan pastan är klar och vänd ner pastan i kastrullen med musslorna. Vänd runt så att allt det underbara vinet sugs upp av pastan och gottar till sig likt inget annat.

Smaka av med salt, peppar och citron. Toppa med finhackad persilja och njut, njut, njuuuuut!!!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Sandora

    Har smakat musslor en gång… smakar hjärtformade annorlunda?