Risotto med Kabanoss

risotto

Lyxlagat i Lergryta är nu officiellt släppt. Overkligt kul! Jag är så stolt så jag spricker. Dessutom är bok tre väldigt nära att bli färdig. Puuhhh!!! 🙂

Vill ni smaka på några små utsökta krustader på torsdag kl 18 eller på lördag kl 15 så tycker jag att ni skall bege er till Öl & Whiskymässan. Där kommer jag att finnas i Nils Oscars monter. Givetvis finns även mina böcker att inhandlas just då. Hoppas vi ses där och glöm inte att ha koll på Grenadinebloggen varje dag. Där kommer jag även att blogga från just den mässan.

Ikväll är en stor dag! Barcelona möter Inter, Zlatan möter Mourinho. Overkligt spännande. Vet ni vad, jag tycker ni skall äta en riktigt god risotto och ta er en liten pils då. Kom igen, vilken njutning! 🙂

Risotto med Kabanoss

4 portioner

Arborioris till er alla fyra
4 fina kabanosser
5 – 6 dl oxbuljong
4 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
3 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 liten bunt färsk salvia
Salt och peppar
Citron
Olivolja
I kockens glas: Nils Oscar Pils (nr 1454)
I kockens öra: Mark Knopfler – So Far From The Clyde

Ja, det är sant!!! Mark Knopfler släpper nytt album. Nu… Köp… Underbart…

Börja med att koka upp er buljong. Slanta korvarna och bryn dem i lite olivolja. Lägg dem sedan att vila tillsvidare.

Hacka schalottenlöken & vitlöken fint. Hetta upp lite olja i en traktörpanna eller dylikt och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vinet och riset och låt stekas torrt. Ca 3 minuter.

Späd sedan med buljong, ca 1 dl i taget. Låt fräsa bort, ytterligare en dl osv…

Riv ner dessa vackra, overkligt goda salviablad och vänd runt.

Riset skall vid servering vara mycket krämigt, men ha kvar ett tydlig tuggmotsånd. När riset börjar bli klart (17-19 minuter totalt) så är det dags att lägga i korven. Riv även ner parmesanost och vänd runt.

Pressa över en halv citron, smaka av med salt & peppar.

Buon Appetito!

/Frederik

Du kanske också gillar

  1. Birgitta Höglund's Mat

    Kul med nya kokboken 🙂
    Det är ett väldigt stort matintresse nu, märker även jag som är ny i matskrivarbranschen. Hoppas få till en egen kokbok så småningom, har drömt om det snart 20 år nu 😉
    Lycka till med försäljningen./ Birgitta