Poulet au sésame

Kyckling cashew

Ojojoj, här har vi en löjligt fin rätt. Kanske inte den snyggaste till utseendet och visst råkade jag köpa lite fel styckbitar, men gott som bara den kan jag garanterat utlova. Receptet är taget ur Danyel Couets bok PARIS som är en mycket fin bok må jag säga.

På lördag kl 12 är jag med i P4 popsmart om ni har lust att lyssna på musiktävling. 🙂

Kolla så klart också in min bokblogg där SPRIT står på menyn. Trevlig helg på er alla glada vänner!

Poulet au sésame
Sesamkyckling med gurksallad

4 kycklinglår
Majsolja
Sesamsåsen:
1/2 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
1/2 dl strösocker
4 cm ingefära
1/2 dl soja
1/2 dl sesamolja
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl risvinäger
1 tsk senapspulver
2 msk rostade sesamfrön
1/2 dl kokosmjölk
3 droppar tabasco
1/2 dl hönsbuljong
Gurksalladen:
1 gurka, tunt skivad på längden
1 röd chilifrukt, finhackad
2 salladslökar, finhackade
1 knippa koriander, finhackad
1 msk risvinäger
Salt & Svartpeppar
I kockens glas: Châteauneuf-du-Pape 2007 (nr 72333)
I kockens öra: Tori Amos – Upside down

Dela kycklinglåren i tre delar vardera och bryn dem relativt hårt runt om i majsolja i en stekpanna.

Mixa samman alla ingredienser till såsen och skeda & pensla sås över kycklingbitarna. Spara det som blir över till servering, var därför noga med hygien eftersom icke genomstekt kyckling inte är att rekommendera.

Lägg kycklingbitarna i en form och baka i ugnen på 150°C i cirka 10 minuter.

Blanda ihop salladens innehåll och servera sedan de löjligt läckra kycklingbitarna med dippsås, gurksallad och gärna lite hackade cashewnötter på toppen. Magi på en tallrik!

//Frederik

Du kanske också gillar