Påsksillen

Ok, vänner – är ni redo? Nu kör vi igång med den älskade sillen!!!

Jag har tre varianter på påskbordet i år.

boulard calvados sill, lyxlagat, frederik zäll, påsksill, påskmat

ÄPPELSILL MED BOULARD CALVADOS

Lagen:
0,8 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk äppelscidervinäger
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
5 kryddnejlikor
1,5 dl vatten
Till inläggningen:
4 msk Boulard Calvados
1 burk inläggningssill
1 rött äpple

Koka ihop lagen och låt den svalna. Slå på calvados i den kalla lagen.

Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i fina munsbitar, skiva äpplet tunt.

Varva sill och äpple i en ren glasburk. Häll över lagen, täck med lock och låt dra i kylskåp i två dygn.

boulard calvados sill, lyxlagat, frederik zäll, påsksill, påskmat

Jag kan även rekommendera mina övriga sillar som ni finner här på bloggen. Till exempel följande inlägg där ni finner recept på Kryddsill, Skånsk senapssill, Husfrusill, Curry- & Äppelsill och även en finfin löksill.

Glas påsk kära läsare, nu drar vi till påskhuset och återvänder när vi funnit alla äggen som påskharen gömt! 🙂

//Frederik

 

Du kanske också gillar