Papayasallad igen

Papayasallad lyxlagat

 

Hej i solskenet!

Idag tänkte jag bara säga att om ni inte prövat min variant på Papayasallad så tycker jag ni ska göra det. En trevlig läsare tipsade om att det skall vara grönsaken papaya och inte frukten, men jag måste säga att det är helt magiskt gott att använda frukten i denna sallad. Heta grillade kycklingvingar passar otroligt bra till. Glädje!!

Papayasallad

100g mogen papaya, strimlad så fint som möjligt
100 g rättika, strimlad likt papayan
1 klyfta vitlök
1 liten röd chili
1 liten grön chili
20 g kinesiska långbönor alt. haricots vert
30 g tomat i klyftor
1 tsk palmsocker (eller rörsocker)
1 msk fisksås
1,5 msk pressad limesaft
1 msk cashewnötter eller rostade jordnötter

 

Mosa chilifrukterna och vitlöksklyftan till en fin pasta i en rejäl mortel. Dela långbönorna i 3 centimeters längder och ”mortla” även dem lätt så att de mjukas upp.

 

Hetta upp en matsked vatten och rör ut palmsockret så att det löses upp. Lägg det hela i en stor skål. Tillsätt tomatklyftorna, palmsockret, fisksåsen och limesaften. Blanda väl.

 

Vänd till sist ned strimlad papaya och rättika och blanda väl. Strö över nötterna. Låt gärna dra i kylskåpet i 1 timme.

 

Helt fantastiskt underbart friskt, starkt och gott.

 

 

Du kanske också gillar