Makaronilåda & Guinness Extra Stout

Makaronilåda & Guinness Extra Stout

Nya videon till Eskobars låt Silver & Gold är klar. Underlig men mycket fin i våra ögon och våra ögon räknas mest. 🙂 Då var det dags att fira lite. Därför öppnade jag en underbar  Guinness och började fixa i köket.

När åt jag makaronilåda senast? Antingen var det den underbart goda låda som mamma gjorde när jag var liten eller så var det den vidrigt slabbiga skolversionen med vatten och brosk som huvudingridienser.

Igår åt jag i alla fall en riktigt, riktigt god låda baserad på ett recept i Husmanskonst.

Makaronilåda

4 portioner

4 dl Ideal makaromner
6 dl std mjölk
2 dl vatten
1 nypa salt
1 nypa socker
Muskotnöt
250 g bacontärningar
1 purjolök
1 gul lök
3 dl riven ost (krutrök eller västerbotten)
4 ägg
2 dl grädde 15%
2 dl std mjölk
Salt & peppar
I kockens glas – Guinness Extra Stout (nr 1561)
I kockens öra – Elvis Presley – I’ve Lost You

Guinness Extra Stout är riktigt god med sin kraftfulla smak. Sätt ugnen på 200°C och njut.

Koka upp 6 dl mjölk och 2 dl vatten. Koka makaronerna i ca 7 minuter. Slå sen av ca hälften av vätska. En nypa salt, en nypa socker och några riv på en muskotnöt. Ställ åt sidan.

Skala och finhacka löken. Skölj och skär purjolöken i små bitar. Fräs bacontärningarna i en stekpanna. Låt fräsa några minuter innan löken skall i. Fräs ytterligare några minuter tills allt har fått en fin färg.

Blanda bacon och löken med makaronerna. Salt och peppra om så skulle behövas. Vänd runt noga.

Varva lager av makaronerna och riven ost i en fin ugnssäker form. Avsluta med ost.

Vispa ihop ingridienserna till äggstanningen dvs 2 dl mjölk, 2 dl grädde, 4 ägg samt salt och peppar. Häll stanningen över makaronerna. Se till att det verkligen rinnner ner över allt.

Grädda i ugnen i ca 45 minuter. Har ni varmluftsugn så går det kanske aningen fortare. Passa så att det inte bränns vid på toppen. Täck över med ugnsfolie mot slutet om det skulle behövas.

NJUT!

Du kanske också gillar

  1. ELLI

    När kommer videon till silver and gold släppas??…ska bli spännande att se..bra val av singel föresten!Den är en av mina favvolåtar på nya plattan ihop med ”Obvious” och ”Thinking about you”!!! 😉
    Hoppas att ni snart gör någon ny sverigespelning..vi är många som väntar!

  2. frederik

    Hej Elli,
    Vet faktiskt inte än när videon släpps. Det är förövrigt inte en video utan en något bisarr kortfilm… 🙂 Vi har tyvärr inga planer på spelningar i sverige just nu. Åker dock på ett gäng gig i europa inom kort. Kanske ska ni ut och resa..? 😉