Kycklingspett med äpple och mangochutney

Kycklingspett med äpple och mangochutney

Semester!!! Nu har Marie semester och det innebär att vi har massor av tid att hitta på mys. Det gör vi iof varje dag, men ännu mer nu…

Igår kväll var det hemmamys med grillat, ett glas vin och slappande i soffan. Nu på dagen så kommer svärmor och hennes Lasse på fika och jag tror minsann att min kusin skulle dyka upp för en öl också. Stressigt att vara värd här ute på Djurgården. 🙂
Efter besöken här så ska vi till vår kära vän Linda som firar fördelsedag. (Hoppas på lite smarrigt krubb att skriva om..) Söndagen blir party med kusiner och respektive hemma hos min syster. På måndag drar vi ut i skärgården. Vi håller tummarna för att regnet är skonsamt…

Grillade kycklingspett med äpple, mangochutney, bröd och krispig sallad

2 portioner

300 g kycklingfilé
2 syrliga äpplen
2 dl mangochutney
4 tsk gul curry
8 skivor bacon
2 tomater
1 avocado
1 burk majs
1/2 litet huvud isbergssallad
50 g solrosskott
1 näve sockerärtor (förvällda)
4 pitabröd eller dylikt
Olivolja
Balsamvinäger
Salt & peppar

Tänd grillen i samarbete med en Heinekeln perfekt kyld till 8°C.

Skär kycklingen i tärningar 2 x 2 cm. Skär ett äpple klyftor. Trä upp kyckling varvat med äpple på totalt fyra stycken grillspett. Pudra en tsk curry över varje spett. Tag två skivor bacon och linda runt spetten. Se till att baconet inte trillar av. Salta och peppra lätt.

Skär det andra äpplet i små tärningar och blanda ner i mangochutneyn.

Ansa, tvätta och skär ner grönsakerna. Blanda försiktigt och ringla över olja och vinäger. Salta och peppra lätt.

Grilla kycklingspetten i ca 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.

Servera med mangochutney, ett gott bröd och den krispiga salladen. Stor njutning vänner!

//FZ

Du kanske också gillar