Köttfärslimpa de luxe

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa hade jag inte ätit sedan skoltiden och minnet är en torr skiva, inte alls olik kavring till utseendet, som inte smakar någonting alls. Jag kommer inte ihåg vad som serverades till, men minnet har i alla fall lagt ett stort mörker över denna rätt som igår för första gången tillagades av yours truly. Ett Allt Om Mat recept igrunden som visade sig vara overkligt gott! 😀

Klicka givetvis in er på bloggen med chokladvecka. Idag är det några rader om chokladprovning som finns att läsas. Gott gottis!

Köttfärslimpa De Luxe

4 portioner

500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
1/2 gul lök
Salt och nymald svartpeppar
Toppingen:
Inlagda rödbetor
Rödlök
Kapris
Fetaost
I kockens glas: 1698 Strong Ale (nr 1698)
I kockens öra: A-ha – The Sun Always Shine On Tv

Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min. Lyssna under tiden på gammal skön musik och avnjut den mycket, mycket goda 1698.

Blanda färs, ägg, salt, lök och peppar med ströbrödet och mjölken. Vänd runt till en fast smet. Forma färsen till en 3-4 centimeter hög fyrkant i en långpanna. Gör ett rutmönster med en kniv.

Stick i en termometer mitt i limpan, sätt in i ugnen, sänk värmen till 175° och stek 15-20 min till 68° innertemperatur.

Hacka rödbetorna grovt och skiva löken finfint. Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost.

Serveras med kockens bästa nylagade potatismos.

Njutning!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Den ser god ut, inte alls som man minns skolmatslimpan. Gjorde också köttfärslimpa för några dagar sedan, fyllde den med bla soltorkade tomater och oliver, mycket smaskigt!