Hemma igen, Kyckling till middag!

Ja, då var vi tillbaka i kalla Sverige efter en grymt lyckad vända med Eskobarkonserter i Sverige 0ch Danmark. Stort tack till alla som kom och kikade på oss, det kommer mera kan jag lova! 🙂

eskobar, live, 2015, aarhus, århus., atlas, danmark, denmark, odense, copenhagen, frederik zäll

Väl hemma slängdes vi hastigt in i vardagslivet med fotbollsträning för Elvis igår och nu på morgonen så startade inte bilen pga vår klantighet. I isande vindar med snöblandat regn blev det till att promenera till dagis. Suck… Snacka om att kastas mellan olikheterna i livet, haha!

Jag har i alla fall hunnit laga upp en finfin middag som vi med stor njutning åt igår. Kika gärna in denna goding!

I kockens glas: Asahi Super Dry (1556)
I kockens öra: Nobuo Uematsu – En fin liten blandning finner ni här… 🙂

kyckling, sesamolja, soja, asiatisk, lyxlagat, sticky chicken, asian style, chicken, kyckling, asiatisk kyckling

STICKY CHICKEN ASIAN STYLE

4 portioner

Kycklingen:
600 g kycklinglårfilé
2 msk soja
1 msk honung
1 msk risvinäger
2 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
1/2 msk fiskolja
szechuanpeppar
färsk koriander
rostade sesamfrön
Rapsolja
Vitkålssallad:
1/4 vitkålshuvud
2-3 morötter
1 msk sesamolja
saften från 1 lime
färsk koriander
1 röd chilifrukt
1/2 msk riven ingefära
1/2 msk honung
salt & svartpeppar
Serveras med kokt ris

Skär kycklingen i 3 centimeter breda strimlor. Blanda ihop alla ingredienser till kycklingen förutom rostade sesamfrön och koriander. Marinera kycklingen i några timmar i kylskåp.

Skala och hyvla morötterna. Riv vitkålen. Blanda samman alla ingredienser till salladen och låt den dra i rumstemperatur under plastfolie i minst 1 timme.

Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna i marinaden till härligt kladdig och välstekt konsistens. Servera med salladen, kokt ris och rostade sesamfrön, toppa med lite färsk koriander.

Lätt som en plätt och helt grymt gott!

kyckling sesamolja soja asiatisk lyxlagat

 

 

Du kanske också gillar