Dags att äta lite nyttigt?

Jag vill först och främst säga gott nytt år och god fortsättning till er alla. Nu är jag tillbaka på banan och inom bara två veckor kommer dessutom Elvis att ha börjat på dagis och jag ska alltså då också återgå till det ”vanliga”, något mer koncentrerade arbetet. Mer musik och mer mat alltså. 🙂

I nyårsnumret av tidningen Allt om mat har jag ett helt gäng recept som går under namnet 8 snabba. Det ska vara max 8 ingredienser plus salt och peppar och det ska dessutom vara mat som har gott om näring osv. Jag funderade länge på vilken vinkel jag skulle välja eftersom jag gärna vill att maten ska ha en koppling till något personligt och gärna så klart musiken. Det blev mina favoriträtter (i kategorin vardagsmat) från alla turnéer runt om i världen. Först ut är landet som är det första land vi turnerade i förutom Sverige, nämligen Tyskland. I kockens öra har jag (på bloggen) även valt mina favoritlåtar av mitt eget kära band Eskobar eftersom jag tycker det passar ämnet turnémat…

Tyskland
Stekta korvar med surkål och potatisstomp – BRATWURST MIT SAUERKRAUT

700 g tyska bratwursts med minst 70% kötthalt
700 g mjölig potatis
2 dl mjölk
Muskotnöt
1 burk surkål (ca 500g)
1 finfint äpple
Grov senap
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Varför inte ett glas bubblande kranvatten en dag som denna? 😉
I kockens öra: Eskobar – Tumbling Down

Sätt ugnen på 200°C.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av under lock.

Picka korvarna och stek dem på en plåt i ugnen i cirka 20 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Sätt ugnen på grill när 5 minuter återstår.

Stek surkålen i en relativt het stekpanna. Skala och tärna äpplet och vänd ner det bland kålen. Låt gå några minuter och blanda runt då och då. Salta och peppra gott.

Mosa potatisen med en potatisstomp, rör ner mjölken och riv över lite muskotnöt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera de smakrika korvarna, surkålen och potatisstompet med lättkokta morötter och grov senap.

Du kanske också gillar

  1. Viva Mexico | Lyxlagat

    […] världens alla hörn där jag varit och lirat med mitt band Eskobar. Förra veckan reste vi till Tyskland, Italien, Sverige & Ryssland. Idag är det dags för Mexico där mina Eskobarminnen är […]