Äverntyr vid Brunnsviken

God tisdag gott folk. Igår var det en dag fylld av tårta och det var en mycket trevlig dag, haha! Recept och bilder återkommer jag med, men bra som sjutton blev det hur som helst. Glädje! För inte länge sedan gjorde jag ytterligare ett reportage tillsammans med Resemagasinet Äventyr där jag har ett eget litet kapitel under namnet ”Zäll’s Kitchen”.

Det är för augustinummret så det var kräftor för hela slanten. Som sann musik- och matälskare gillar jag ju att se kombinationer däremellan som sätter piff på det hela. Kräftor och musik kanske ger Svensson en bild av tokiga hattar och snapsvisor, men jag såg istället Cajun, Louisiana, Mississippi, Jazz, Soul och en hel del glädje. Därför blev temat på detta äventyr just Louisiana. 

Till förrätt / mellanmål serveras en matig muffins under namnet ”Cheddar, bacon & corn muffin”, till varmrätt blev det kräftor Cajun style med smak av apelsin, vitlök och öl. Glädje! Till dessert stekte jag på American Pancakes med lönnsirap och blåbär. Det är även det en riktig höjdare och receptet plockade jag från min bok Lyxlagat på grillen.

American Pancakes

Med lönnsirap & blåbär

4 portioner

1 ägg
2,5 dl filmjölk
2,5 dl vetemjöl
1 liten nypa salt
½ msk smält smör
1,5 tsk bakpulver
smör till stekning

I kockens glas: Bourbon County Vanilla Stout (11148)
I kockens öra: Dan Tyminski – Wheels

Passa på så snart ni kan om ni vill få en chans på denna tillfälliga gäst på bolaget. Spännande och annorlunda.

Vispa ägget fluffigt och häll i filmjölken. Strö ner mjölet under konstant vispande och tillsätt även salt, smält smör och bakpulver. Smeten är klar. Om ni vill kan ni steka på pannkakorna redan nu och antingen äta dem kalla på er utflykt eller steka på dem hastigt i lite smör. Bäst blir det dock om ni häller över smeten i en pet-flaska eller en termos och gör pannkakorna på plats ute i det fria.

En klick smör i en het stekpanna och 1 dl pannkakssmet är allt som behövs för en utsökt pannkaka. Stek den på en sida tills den är gyllene och fin innan den vänds.

Servera den fluffiga tjocka pannkakan med lönnsirap och mörka vackra blåbär just som solen säger god natt och försvinner ner bakom trädtopparna vid Brunnsviken en augustikväll då dagen varit solfylld, badbyxorna havsfyllda och ni själva fyllda av sann livsglädje.

Du kanske också gillar